Įspūdinga statistika pasidaliję Kauno pareigūnai: nuo „trikojų“ nepasislėpsite net juos užstojus | Kas vyksta Kaune

Įspūdinga statistika pasidaliję Kauno pareigūnai: nuo „trikojų“ nepasislėpsite net juos užstojus

Kauno apskrities VPK nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Penktadienį ir šeštadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos pareigūnai vykdė priemones, kurių metu tikrino, ar vairuotojai yra sąmoningi ir laikosi Kelių eismo taisyklių. Arsenalą kilnojamaisiais radarais papildę policininkai vos per dvi dienas nustatė kelis šimtus pažeidėjų – pareigūnų teigimu, prietaisui nekliudė nė priešais pastatytas automobilis.

[galerija kiek=”4″]

Kaip skelbia Kauno apskrities VPK, vykdant leistino greičio kontrolę sausio 10-11 d. užfiksuoti 426 greičio viršijimo atvejai. Pastebima, kad vairuotojai dažniausiai leistiną greitį viršija nuo 20 km/val. iki 40 km/val.

Pasitaikė ir „geradarių“, bandžiusių specialiai užstoti mobilų greičio matuoklį, tačiau pareigūnai įspėja, kad tokie veiksmai padeda mažai – vis vien buvo užfiksuotas greičio viršijimo atvejis.

[susije_video kurie=””]

Vykdant blaivumo kontrolę, su pareigūnais teko pabendrauti daugiau nei 540 vairuotojų, iš jų 2 vairuotojams buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis (0,97 prom. ir 0,47 prom.). Dar 3 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau leistinos normos neviršijo: 0,30 prom., 0,24 prom., 0,39 prom.).

Tiesa, keli smarkiau išgėrę vairuotojai įkliuvo per neplaninius patikrinimus. Policijos duomenimis, šeštadienio vakarą Raudondvario plente patikrinimui sustabdžius automobilį „Volkswagen Golf“, jo 1979 m. gimusiam vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,51 prom.

Taip pat šeštadienį, apie 15 val. Batniavos seniūnijoje esančiame Mozūriškių kaime, Jurbarko plente, nuo kelio nuvažiavusio ir į šalikelėje esantį purvą įklimpusio „Mercedes-Benz“ vairuotojui (gim. 1961 m.) nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,76 prom.

Sekmadienį, maždaug pusvalandis po vidurnakčio, Savanorių prospekte patikrinimus automobilio „Opel Zafira“ vairuotojo (gim. 1980 m.) blaivumą, vyrui nustatytas 1,84 prom. girtumas.

Tuo metu per reidus nustatyti ir kiti pažeidimai: vairavimas neturint teisės to daryti, tamsinti priekiniai šoniniai automobilio stiklai, vairavimas neužsisegus saugos diržo.

Kauno apskrities pareigūnai primena, jog tokios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau, o vairuotojus ragina laikytis Kelių eismo taisyklių dėl savo ir kitų eismo dalyvių saugumo. Įspėjamuosius ženklus pasigaminę kauniečiai, savo ruožtu, rengia informavimo apie „trikojais“ stebimus ruožus akciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA