56 vietos, kuriose atsiras sektoriniai greičio matuokliai | Kas vyksta Kaune

56 vietos, kuriose atsiras sektoriniai greičio matuokliai

delfi.lt 2020/01/11 12:34
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Prie dabar Lietuvoje esančių 25 ruožų, kuriuose matuojamas vidutinis greitis, netrukus galėsime pridėti dar daugiau nei 50. Paskelbtas konkursas naujiems matuokliams pirkti, drauge paviešintas ir sąrašas su 56-iomis vietomis, kur matuokliai bus pastatyti.

Vietos, kuriose atsiras nauji vidutinio greičio matuokliai, pasirinktos neatsitiktinai. Reikšmę turi nelaimingų įvykių skaičius, eismo intensyvumas, kiti parametrai.

Atsiras svarbiose vietose

Numatyta, kad vidutinis greitis bus pradėtas matuoti baisiausiu Lietuvos keliu pakrikštytame kelyje „Vilnius-Utena“. Čia matuokliai bus įrengti kelio 37-ame ir 43-iame kilometre.

Tai nėra vienintelė atkarpa. Vidutinis greitis bus matuojamas ir šio kelio 85-ame ir 92-ame kilometruose. Būtent ties šiomis atžymomis stovės greičio matuokliai, kurie fiksuos į ruožą įvažiuojantį ir išvažiuojantį transportą, ir matuos greitį.

Ypatingo dėmesio sulaukė kelias Vilnius-Varėna-Gardinas. Šis kelias nuo seno garsėja kaip itin avaringas, tad čia bus įrengtos net trys vidutinio greičio matavimo zonos. Kelio 106-ame ir 121-ame, 33-iame ir 43-iame, 78-ame ir 85-ame kilometruose bus pastatyti greičio matuokliai.

Greičio mėgėjai, manantys, kad Lietuvos magistralėse gali nepaisyti leistino greičio ribojimo, taip pat turės būti atidesni važiuodami nuo Vilniaus į Panevėžį ir atgal. A2 magistralėje vidutinio greičio matuokliai atsiras kelio 110-ame ir 121-ame kilometre. Taip pat – ir kelio 121-ame bei 126-ame kilometre.

Visas 56-ias vietas, kuriose atsiras vidutinio greičio matuokliai, rasite sąraše žemiau.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA