Kaunietis pasipiktino „trikojais“ pažeidėjus fiksuojančiais policininkais: čia normalu? (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kaunietis pasipiktino „trikojais“ pažeidėjus fiksuojančiais policininkais: čia normalu? (papildyta)

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo nuotr.

Akylas „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas dalinasi pastebėjimu, jog pareigūnai galimai naujuosius „trikojus“ naudoja ne pagal taisykles. Užfiksuotose kadruose matoma, jog greičio matuoklį prižiūrintys pareigūnai stovi ant šaligatvio, po „plytos“ kelio ženklu, o kitoje nuotraukoje mobilus greičio matuoklis pastatytas ant važiuojamosios kelio dalies.

[galerija kiek=”4″]

„Čia normalu taip iš Lietuvos kelių policijos? Nepažeidžiamos taisykles?“, – teiravosi skaitytojas apie pamatytą situaciją.

Vienoje situacijoje, Veiverių g. užfiksuota kaip mobilus greičio matuoklis stovi ant šaligatvio, o jį prižiūrintys pareigūnai automobilį pastatė šalia esančioje gatvėje, tačiau automobilis stovi ant šaligatvio, o situaciją vainikuoja raudonas draudžiamasis ženklas.

KELIO ŽENKLAI - Įvažiuoti draudžiama301 – Įvažiuoti draudžiama. Draudžiama įvažiuoti visoms transporto priemonėms, išskyrus maršrutinį transportą.

Atkreipiame dėmesį, jog pagal kelių eismo taisykles (KET) transporto priemonėms stovėti draudžiama:

150.4. pėsčiųjų perėjose ir arčiau kaip 5 m atstumu prieš jas, o keliuose, kuriuose yra po vieną kiekvienos krypties eismo juostą, ir arčiau kaip 5 m atstumu už pėsčiųjų perėjų;

150.5. ant vejos, šaligatvio (išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo būdą nurodantys kelio ženklai arba transporto priemonė nurodyta leidime, išduotame prekiauti viešoje vietoje renginių metu), taip pat sporto, vaikų žaidimo aikštelėse ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose;

Kitą situaciją skaitytojas užfiksavo Zapyškio miestelyje, kur „trikojis“ radaras stovi ant važiuojamosios kelio dalies.

„Kelia pavojų kitiems eismo dalyviams“, – situaciją pakomentavo susirūpinęs vairuotojas.

Vairuotojams nepastebėjus kliūties ant kelio, ar bandant jos išvengti, yra tikimybe sukelti eismo įvykį.

Dėl naujų radarų naudojimo gairių išsiųsta užklausa Lietuvos kelių policijos tarnybai, gavę komentarą papildysime.

Papildyta 21.20 val.

Skaitytojas pranešė, jog Zapyškyje stovėjęs greičio matuoklis stovėjo ne ant važiuojamosios kelio dalies, o kelio išplatėjime, šalikelėje ir tiesiogiai eismui netrukdė.

„Trikojis ir jį prižiūrintis auto stovėjo šalikele vadinamam „atstoinike“. Nemanau, kad kliudė eismui. Žiurint foto susidaro vaizdas, kad jie važiuojamojoje dalyje. Man važiuojant su sunkiasvoriu jie nei kiek netrukdė. Jei trikojis išgelbės nors vieną gyvybę – šaunu, bet taisyklių reikia laikytis visiems. Policija ne išimtis“, – teigė nuotraukos autorius.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA