Po ilgų metų Kaune atgimė istorinis futbolo stadionas | Kas vyksta Kaune

Po ilgų metų Kaune atgimė istorinis futbolo stadionas

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Kauno futbolo infrastruktūros žemėlapį papildė naujas taškas. Panemunėje, Kareivinių gatvėje atgaivintame stadione pagrindiniai darbai jau baigti, o žaidėjai į aikštę galės išbėgti jau šį pavasarį, kuomet sudygs pasėta žalia veja.

„Šiame stadione galės žaisti visi norintys kauniečiai, čia taip pat vyks vaikų treniruotės, oficialios vaikų lygos ar mėgėjų varžybos. Svarbiausia, kad apleista vieta prikelta naujam gyvenimui ir tarnaus miestiečiams“, – sakė vicemeras Mantas Jurgutis.

Kaip rašoma pranešime spaudai, pagal aukščiausius standartus atnaujintame futbolo stadione kauniečiai galės ne tik treniruotis, bet ir rengti futbolo varžybas.

Į kultūros vertybių registrą įtrauktame Panemunės stadione tarpukariu vyko ne tik varžybos, bet ir kariniai paradai.

Bemaž ketvirtį amžiaus merdėjusiame futbolo aikštyne nukastas senas gruntas, visas sklypas išlygintas ir užpiltas 15 centimetrų storio dirvožemio sluoksniu, pasėta veja. Ją reguliariai drėkins specialiai įrengta automatinė laistymo sistema. Iš pagrindų atnaujintoje sporto erdvėje pastatyti nauji futbolo vartai, stadionas aptvertas.

Pasak M. Jurgučio, vien per paskutinius kelerius metus Kaunas įgyvendino ne vieną su sportu susijusį ambicingą projektą, todėl ir toliau pagrįstai gali būti laikomas šalies sporto sostine.

Atnaujinta dešimtys sporto aikštynų, pradėtos S. Dariaus ir S. Girėno stadiono statybos bei kapitalinė sporto halės rekonstrukcija, atnaujinta senoji ir pradėta statyti nauja ledo arena, iškilo naujasis futbolo maniežas pripučiamu kupolu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA