Netektis Kauno zoologijos sode: dvi dienas stumbrė nebepajėgė atsistoti ant kojų | Kas vyksta Kaune

Netektis Kauno zoologijos sode: dvi dienas stumbrė nebepajėgė atsistoti ant kojų

Lietuvos zoologijos sodo nuotr.

Lietuvos zoologijos sodas atsisveikino su 25-erių metų senjore stumbre, vardu Gitė. Paskutiniais metais šiai stumbrei darėsi vis sunkiau judėti, didžiąją dienos dalį ji praleisdavo gulėdama, o paskutines dvi dienas stumbrė nebepajėgė atsistoti ant kojų. Kad gyvūnas nesikankintų, prieš mėnesį buvo priimtas sprendimas jį užmigdyti.

„Tiesiog dėkoju likimui, kad turėjau galimybę iš taip arti prisiliesti prie tokio didingo gyvūno gyvenimo, tapti jo dalimi, įgyti pasitikėjimą, patirti draugystę. Gitė buvo ašis, apie kurią sukosi visas bandos gyvenimas, buvo priešaky, buvo saugus užnugaris, buvo tiesiog močiutė širdelė, prie kurios glaudėsi ir didysis Popkornas ir mažasis Dunst. Gitė iki paskutinių dienų išliko bandos vedle“, – stumbrę Gitę atsimena jos prižiūrėtoja Daiva Onskulienė.

Stumbrė / Lietuvos zoologijos sodo nuotr.

Kaip rašoma pranešime spaudai, stumbrė Gitė 1994 m. gimė Pašilių stumbryne, Panevėžio r., būdama dviejų metų amžiaus, atkeliavo į Lietuvos zoologijos sodą. 25,5 metų Gitė pateko į seniausių pasaulio stumbrų penketuką. Ji ilgiausiai Lietuvos zoologijos sode išgyvenusi stumbrė. Vidutiniškai šie girių galiūnai laukinėje gamtoje išgyvena 14–20 metų, zoologijos soduose 19–26 metus.

Stumbrai įrašyti į Lietuvos raudonąją knygą. Lietuvos zoologijos sode šiuo metu stumbrų bandą sudaro patinas, vardu Popkornas, patelės Dulina ir Durabella bei jauniklis Dunst.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA