Stabdoma elektros energiją Kaune tiekusios įmonės veikla | Kas vyksta Kaune

Stabdoma elektros energiją Kaune tiekusios įmonės veikla

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Dėl pažeidimų trečiadienį sustabdyti Kauno bendrovės „Dainavos elektra“ visuomeninio ir nepriklausomo elektros tiekimo leidimai, pranešė Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT).

Kaip rašoma Valstybinė energetikos reguliavimo tarybos (VERT) pranešime, UAB „Dainavos elektra” įpareigota ne vėliau kaip iki 2020 m. sausio 13 d. sudaryti balansavimo elektros energijos pirkimo–pardavimo sutartį (bendrovė nėra atsiskaičiusi su LITGRID AB už elektros energijos perdavimo paslaugas bei iš perdavimo tinklo suvartotą elektros energiją, todėl neturi galiojančios sutarties).

Neįvykdžius Tarybos įpareigojimo, UAB „Dainavos elektra” bus panaikinta visuomeninio elektros energijos tiekimo licencija ir leidimas vykdyti nepriklausomo elektros energijos tiekimo veiklą.

Pagal Elektros energetikos įstatymą, sustabdžius licencijos / leidimo galiojimą, UAB „Dainavos elektra” privalo ne vėliau kaip per 1 darbo dieną informuoti tinklų operatorius, kad būtina užtikrinti vartotojams garantinį elektros energijos tiekimą.

Tarybos turimais duomenimis, UAB „Dainavos elektra” turi apie 20 vartotojų, iš jų vienas – buitinis. Informuojant vartotojus apie garantinį elektros energijos tiekimą, papildomai turi būti nurodyta, kas vykdys garantinį tiekimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA