P. Gražulio grumtynės Kaune: persekiotojai sužeidė pirštą ir suplėšė kelnes | Kas vyksta Kaune

P. Gražulio grumtynės Kaune: persekiotojai sužeidė pirštą ir suplėšė kelnes

BNS 2020/01/08 14:15
P. Gražulio "Facebook" paskyros nuotr.

Kauno miesto policija aiškinasi Seimo nario Petro Gražulio teiginius, kad jis buvo sekamas, o persekiotojai sprukdami jį sužalojo.

„Kauno policijoje atliekamas informacijos patikslinimas pagal Seimo nario pareiškimą. Kol kas jokie tyrimai nepradėti“, – trečiadienį BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Parlamentaras trečiadienį per spaudos konferenciją Seime pranešė esąs nuolat įžūliai sekamas. Jo įsitikinimu, tai daro Lietuvos specialiosios tarnybos.

P. Gražulio teigimu, draugai, pažįstami, kaimynai jį nuolat įspėdavo, kad jo automobilis sekamas, filmuojamas.

„Šių metų sausio 6 dieną nuo ryto aš specialiai pasikeičiau automobiliais su vienu pažįstamu žmogumi (…), norėjau stebėti – seks ar neseks“, – pasakojo Seimo narys.

Jis tvirtino įsitikinęs, kad jo mašina buvo sekama kito automobilio.

Seimo nario teigimu, vakare jis su draugu sutarė atsikeisti automobiliais Kaune, prie jo dukters buto.

„Nepraėjo daugiau kaip dvi minutės, tas (persekiotojų – BNS) automobilis privažiavo prie mano dukros buto, nuvažiavo prie kito kelkraščio ir prisiparkavo. Tada aš, kadangi turiu didelę antisovietinės veiklos patirtį (…), taip pat privažiavau prie jų, kad jie negalėtų pabėgti. Iš priekio pastačiau savo automobilį, staigiai atidariau VW, kurio numeriai GOT 632, dureles ir paklausiau, kas jūs tokie esate, kodėl mano automobilį nuo pat ryto sekate“, – tvirtino P. Gražulis.

„Jie bandė jėga uždaryti duris. Aš neleidau uždaryti durų, reikalavau prisistatyti. Tada mane pradėjo vairuotojas spardyti kojomis, išlupti duris. Aš, deja, nepasidaviau ir kviečiau policiją“, – pasakojo parlamentaras.

Politiko teigimu, išgirdę minint policiją persekiotojai pradėjo važiuoti kelkraščiu.

„Jie davė ant gazo per tą kelkraštį, man trenkė kažkokiu aštriu daiktu per rankas, truputėlį sužalojo pirštą. Kai jie pagazavo, aš kritau ant asfalto, kelnes suplėšė. Ir jie pabėgo“, – dėstė P. Gražulis.

Per spaudos konferenciją dėl rodė įpjautą pirštą ir suplėšytas kelnes.

 Įsitikinęs, kad jį seka STT

Seimo nario teigimu, jis iš pradžių manęs, kad jo automobilį galėjo sekti nusikaltėliai, norėdami jį pavogti, tačiau, kai iš policijos pareigūnų sužinojo, jog jo nurodytu valstybiniu numeriu jokia mašina nėra registruota, tvirtino supratęs, kad jį seka specialiųjų tarnybų pareigūnai.

P. Gražulis įtarė, kad tai Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai, nes būtent šį institucija yra mėginusi kelti jam baudžiamąją bylą, bet Seimas nepanaikino jo imuniteto.

Parlamentaras per spaudos konferenciją teigė, kad savo kanalais sužinojo, jog minėtas valstybinis numeris „užregistruotas kaip slaptas“.

Seimo narys į savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyrą įdėjo nuotrauką, kurioje matyti galbūt jį sekusio automobilio numeris, ir vaizdo įrašą, kuriame matyti vienas iš galimų persekiotojų.

„Nesikreipiu nei į generalinį prokurorą, nei į STT, nes tai jie organizuoja nuolatinį mano persekiojimą. (…) Parašiau tik raštą prezidentui, informuoju jį apie situaciją, kas vyksta“, – trečiadienį sakė P. Gražulis.

STT sako, kad nėra susijusi

Po Seimo nario spaudos konferencijos STT pranešė, kad „nėra susijusi su šia situacija“.

Dėl tikrovės neatitinkančios informacijos skleidimo tarnyba planuoja kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Teisėsauga įtarė, kad P. Gražulis padėjo tvarkyti šaldytus maisto produktus gaminančios bendrovės „Judex“ problemas, kai Rusijos pareigūnai 2015 metais šios įmonės produkcijoje rado listerijos bakterijų.

Anot prokurorų, padėdamas įmonei Seimo narys nekartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, ragino duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas, o iš „Judex“ gavo turtinės naudos.

Tačiau pareigūnai negalėjo Seimo nariui pateikti įtarimų, nes parlamentarai atsisakė panaikinti jo imunitetą. P. Gražulis savo kaltę kategoriškai neigė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA