Jei važiavote šiomis gatvėmis ir šiek tiek viršijote greitį – laukite baudos | Kas vyksta Kaune

Jei važiavote šiomis gatvėmis ir šiek tiek viršijote greitį – laukite baudos

Kas vyksta Kaune nuotr.

Mobilūs greičio radarai šią savaitę – karščiausia Kauno vairuotojų tema. Pirmadienio vakarą pirmą kartą išbandyti naujieji greičio matavimo prietaisai ir toliau neapleidžia Kauno gatvių. Pirmasis bandymas tramdant nepaklusnius vairuotojus buvo sėkmingas – įkliuvo ne vienas greičio mėgėjas, o policija tikisi, kad nebaudžiamumo jausmas Kauno gatvėse pagaliau baigsis.

[galerija kiek=”4″]

Kauno policijos pareigūnai per pastarąsias dienas naujuosius prietaisus bandė ir greitį matavo įvairiose miesto vietose. Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai itin aktyviai jomis dalinasi ir nori perspėti kitus eismo dalyvius vairuoti Kaune neviršijant greičio.

Eismo dalyviai, šiomis dienomis važiavę Taikos, Savanorių, Juozapavičiaus prospektais, Veiverių plentu ar Tunelio gatve ir šiek tiek spustelėję greičio pedalą, turėtų jaustis neramiai ir laukti atkeliaujančių nuobaudų, kurios žadama, vairuotojus pasieks itin greitai. Trečiadienį naujoviškas greičio matavimo prietaisas pastebėtas ir senajame kelyje Kaunas-Marijampolė, Vinčų gyvenvietėje.

Automobilių vairuotojai pastebi, kad policijos pareigūnai, naujaisiais „trikojais“ radarais matuojantys greitį, kontrolės vietas renkasi pagal tai, kur vairuotojai linkę stipriau paspausti greičio pedalą. Štai vakar vakare ir trečiadienio rytą „trikojis“ stovėjo už itin judrių šviesoforinių sankryžų Savanorių ir Taikos prospektuose. Primename, kad šiose gatvėse galioja maksimalus 50 km/h greitis, o vairuotojai, dažnėjant greičio kontrolės priemonėms, turės keisti savo vairavimo įpročius ir prieš sankryžas nedidinti automobilio greičio, kad spėtų pervažiuoti sankryžą iki užsidegs draudžiamos spalvos šviesoforas.

Įkliuvo pirmieji pažeidėjai

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė „Kas vyksta Kaune“ antradienį informavo, kad pirmadienį per porą valandų Tunelio gatvėje ir A. Juozapavičiaus prospekte užfiksuota 50 pažeidėjų.

Dauguma nustatytą leistiną greitį viršijo nuo 20 km/val. iki 30 km/val., o vienas vairuotojas skriejo net 51 km/val. virš leidžiamos ribos. O. Vaitkevičienė portalui patvirtino, kad šiems vairuotojams jau bus skirtos baudos.

Pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 416 str. 3 d., nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 20 km/val., bet ne daugiau kaip 30 km/val. vairuotojams užtraukia 30-90 eurų baudą. Pagal to paties straipsnio 5 d., greitį viršijus daugiau kaip 50 km/val. gresia 170-230 eurų bauda.

Pastebimas vairuotojų sujudimas

Lietuvos policija jau pastebėjo, kad socialiniuose tinkluose vyksta vairuotojų sujudimas, kyla nerimas, dalijimasis naujų „trikojų“ greičio matuoklių nuotraukomis bei vietomis, kuriose jie pastatyti. Atsiradus naujoms „Facebook“ grupėms, kuriose skelbiama su mobiliais greičio matuokliais susijusi informacija, policijos pareigūnai skelbia atsaką ir pataria vairuotojams važiuoti leistinu greičiu.

„Važiuokite leistinu greičiu ir jums nereikės nerimauti, kurioje vietoje netikėtai išdygs greičio matuoklis. Vietoje naudojimosi mobiliais telefonais ieškant, kurioje vietoje pastatytas greičio matuoklis, susikoncentruokite į vairavimą“, – rašoma Lietuvos policijos „Facebook“ paskyroje.

Policijos pareigūnai atvirauja, kad šiemet žada daugiau dėmesio skirti greičio kontrolei.

Išplės pažeidėjų fiksavimo galimybes

Iš rugsėjį Policijos departamentą pasiekusių 37 radarų komplektų Kauno apskrities VPK perduoti 6 rinkiniai. Laikinasis komisariato vadovas Elanas Jablonskas pirmadienį žiniasklaidai aiškino, kad mobilūs greičio matuokliai fiksuoja visų artėjančių ir tolstančių transporto priemonių greitį, „sugauna“ pažeidėjus šešiose skirtingose juostose 300 m atstumu.

Naujieji įrenginiai geba registruoti greitį nuo 10 iki 320 km/val. – pažeidimus fiksuoja dvi skaitmeninės kameros, o sistema pasirenka, kuri kamera geriausiai atkuria vaizdą ir ją naudoja pažeidimui užfiksuoti. Tada nuotrauka ir kiti duomenys automatiškai siunčiami Administracinių nusižengimų registrui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA