N. Venckienė nori daugiau judėjimo laisvės: teismas nesutinka | Kas vyksta Kaune

N. Venckienė nori daugiau judėjimo laisvės: teismas nesutinka

BNS 2020/01/08 09:34
R. Tenio nuotr.

Prokuratūra nesutiko dar sušvelninti buvusiai Seimo narei ir teisėjai Neringai Venckienei skirtos kardomosios priemonės ir leisti jai nuo namų Garliavoje nutolti ne 10, o 50 kilometrų.

Nors didesnis atstumas buvo nustatytas, kad N. Venckienė galėtų pasiekti Kauną, jos advokatė Sonata Žukauskienė sakė, kad realus atstumas vykstant transporto priemone nuo jos ginamosios namų iki Kauno centro siekia 11-12 kilometrų, rašo „Kauno diena“.

Pasak Kauno prokuratūros atstovės Izabelės Bočkienės, prokuroro Dariaus Jakučio priimtas nutarimas įvertintas kaip teisėtas ir teisingas, todėl skundą vyriausiasis prokuroras atmetė.

Byloje šiuo metu rašomas kaltinamasis aktas ir, pasak prokuratūros atstovės, „dar šią savaitę kažkas spręsis“.

BNS primena, kad iš JAV pernai pargabenta N. Venckienė Lietuvoje iš pradžių buvo suimta, tačiau Vilniaus apygardos teismas lapkričio 19 dieną patenkino prašymą paleisti ją už 10 tūkst. eurų užstatą ir panaikino anksčiau skirtą dviejų mėnesių suėmimą.

N. Venckienei uždėta apykojė, paimti dokumentai.

[susije_video kurie=””]

N. Venckienė į Lietuvą iš JAV pargabenta lapkričio 6 dieną. Jai pateikti įtarimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei.

N. Venckienė įtarimus neigia ir vadina juos politiškai motyvuotais.

Ji iš Lietuvos į JAV išvyko 2013 metais. Tais metais Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA