Sinoptikai: vėl įsivyraus rudeniški orai | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai: vėl įsivyraus rudeniški orai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien Lietuva atsidurs tarpinėje zonoje tarp šiauriau besisukančio ciklono ir piečiau nusitęsusio anticiklono. Diena bus apniukusi ir ūkanota. Vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose daug kur silpnai palynos ar padulksnos.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pietiniuose, pietrytiniuose rajonuose žymesnių kritulių nenumatoma, bet vietomis bus slidu dėl plikledžio ar užsilikusios lijundros. Vėjas pūs iš pietvakarių, pietų, vidutinio stiprumo. Aukščiausia temperatūra pietrytinėje šalies pusėje tik nežymiai persiris per nulį, kitur bus 2–4.

Kaune bus debesuota, tačiau be žymesnių kritulių. Pirmoje dienos pusėje vietomis laikysis plikledis. Aukščiausia temperatūra sieks 0–2 laipsnius šilumos.

Trečiadienio naktį orų sąlygos keisis nedaug. Vietomis numatomi nedideli krituliai. Daug kur formuosis plikledis, kai kur tikėtinas rūkas. Vėjas išliks pietvakarių, vidutinio stiprumo. Temperatūra svyruos tarp 3 laipsnių šalčio ir 2 šilumos.

Trečiadienio dieną iš vakarų priartės atmosferos frontas, vėl daug kur palis. Vėjas pietvakarių, įsibėgės iki 8–13 m/s, vakariniuose rajonuose kai kur gūsiai sieks 15–17 m/s. Temperatūra visoje šalyje bus teigiama, apie 1–6 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį daugelyje vietovių numatomi krituliai, vėl daugiausia lietus. Vėjas pamažu rims. Temperatūra naktį bus apie 0–5, dieną apie 3–7 laipsnius šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA