Kauną nuklojo pirmas šiemet sniegas | Kas vyksta Kaune

Kauną nuklojo pirmas šiemet sniegas

R. Tenio nuotr.

Gyvenimą eismo dalyviams prasidedant darbo savaitei kiek apsunkino ankstų pirmadienio rytą iškritęs sniegas. Tiesa, kai kuriems išvažiuoti į gatves nepavyko, o snaigės įdienojus sparčiai tirpsta – gali būti, vakare jų neliks nė žymės.

Žvarboka pirmadienio naktis ir balti paryčiai metė iššūkį Kauno vairuotojams – pradėjo ožiuotis automobiliai, tuo metu praeiviai nuo geliančių snaigių slėpėsi aukštose apykaklėse.

Vairuotojai socialiniuose tinkluose dalijosi apie besiformuojančias spūstis ir įspėjo, kad pasiekti kelionės tikslą gali trukti ilgiau nei įprastai.

[susije_video kurie=””]

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nuo 6 val. ryto iki 12 val. sulaukė 21 pranešimo dėl eismo įvykių, 13 jų registruota Kauno mieste.

Greitosios pagalbos medikai kviesti tik kartą, 9.37 val. Kaišiadorių rajone, Rečionių kaime, nuo kelio nuvažiavus automobiliui „Mitsubishi“. Atvykę medikai apžiūrėjo vairuotoją ir keleivį.

Dienai įsibėgėjant, Lietuvos automobilių kelių direkcija praneša, kad rytų, vidurio ir pietų Lietuvoje pagrindiniai keliai padengti šlapio sniego sluoksniu, provėžoti ir slidūs.

Keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau kelininkai prašo vairuotojų atsižvelgti į kelio dangos būklę ir pasirinkti saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei nedaryti staigių manevrų.

Vakarinėje šalies dalyje kelių dangos daugiausia šlapios. Oro temperatūra siekia nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, pajūryje – apie 4 laipsnius šilumos.

Tuo metu pareigūnai primena, kad keičiantis oro sąlygoms automobilių vairuotojai kelyje turi būti budresni, pasirinkti saugų atstumą iki kitos transporto priemonės, įvertinti, kad esant slidžiai kelio dangai, stabdymo kelias tampa ilgesnis.

Detalią orų prognozę rasite čia. Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA