Kauno „Žalgirio“ arenoje apdovanoti radijo stoties „Lietus“ klausytojų favoritai | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgirio“ arenoje apdovanoti radijo stoties „Lietus“ klausytojų favoritai

J. Suslavičiūtės nuotr.

Pirmąjį 2020-tųjų metų penktadienį lietuviškos muzikos gerbėjai griausmingai pasitiko apdovanojant radijo stoties „Lietus” klausytojų favoritus. Gerbėjai šventiškai nusiteikę rinkosi į pilnutėlę Kauno „Žalgirio“ areną, kur vyko iškilmingi, tretieji radijo stoties „Lietus“ muzikos apdovanojimai „Aukso lašas 2019“.

Kaip rašoma pranešime spaudai, įspūdingame renginyje „Žalgirio“ arenoje 2019 metų laureatai buvo apdovanoti mūzos, nešančios aukso lašą, statulėlėmis. Tradiciškai už savo mėgstamiausius atlikėjus ir kūrinius balsavo klausytojai.

Nominacijos ir laimėtojai:

Dainų muzikos autorius: Vytautas Bikus.

Kūrybinis tandemas: Kasparas Meginis ir Edgaras Žaltauskas.

Dainų tekstų autorius: Paulius Stalionis.

Metų duetas: Dainotas Varnas ir Karina Krysko „Tiktai šitoj nakty“.

Metų daina: „Milijonai“ Vaidas Baumila ir Justė Starinskaitė.

Metų grupė: Antikvariniai Kašpirovskio dantys.

Metų atlikėja: Inga Jankauskaitė.

Metų atlikėjas: Saulius Prūsaitis.

Buvo įteiktos ir dvi specialios „Lietaus“ nominacijos – „Kūrybinis tandemas“, kurį radijo stotis įteikė Kasparui Meginiui ir Edgarui Žaltauskui, ir „Atminties lašas“ – apdovanojimas skirtas išėjusiems kūrėjams, kurių kūryba vis dar džiugina klausytojus „Lietaus” eteryje – Rolandui Janavičiui, kurio statulėlę už nuopelnus lietuviškai muzikai, atsiimti atvyko Rolando mama.

Renginį vedė gerai visiems žinomi radijo stoties „Lietus“ laidų vedėjai: Simona Čėsnaitė, kuri klausytojus pamalonino net dviem skirtingais, atskiros nominacijos vertais įvaizdžiais.

Scenos ir eterio džentelmenai Arnas Švilpauskas ir Jonas Radzevičius buvo kaip visada elegantiški, o įspūdingus bei netikėtus pasirodymus paruošė visas būrys Lietuvos scenos grandų: Kastytis Kerbedis ir jo „Mėlynakė”, triukšmingieji „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Saulius Prūsaitis sukėlė visą areną ant kojų ir dar kartą įrodė, kad jo dainos ne mažiau ryškesnės nei jo sceniniai įvaizdžiai.

O netikėtai savo balsus sujungė šmaikščiam ir teatrališkame pasirodyme Merūnas ir Inga Valinskienė, pasirinkę netikėtą, bet vieną populiariausių praėjusių metų kūrinių ne iš savo repertuaro.

Gausiai arenoje susirinkusius Lietaus klausytojus iš visos Lietuvos savo dainomis džiugino legendinė vaikinų grupė „Bavarija“, Vytautas Šiškauskas, Dainotas Varnas, Karina Krysko, Egidijus Sipavičius, „Huge Soul“, Edgaras Lubys, „Rondo“, Lainius, Vaidas Baumila ir Justė Starinskaitė, Monique, Romas Dambrauskas, Irūna ir Marius Jampolskis ir kiti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA