S. Skvernelis prioritetinius metų darbus aptars su A. Veryga | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelis prioritetinius metų darbus aptars su A. Veryga

BNS / Ramūnas Jakubauskas 2020/01/03 09:00
DELFI nuotr.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis penktadienį prioritetinius metų darbus aptars su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga.

„Susitinka aptarti prioritetinius šių metų darbus sveikatos apsaugos srityje“, – BNS sakė premjero atstovas Tomas Beržinskas.

Kaip teigė sveikatos apsaugos ministro atstovė Lina Bušinskaitė, šiemet vienu svarbiausių prioritetų išlieka sveikatos sistemos reforma – gydymo įstaigų jungimas.

„Vienas svarbiausių tikslų ir prioritetų išlieka – savanoriška sveikatos sistemos reforma, kurią bandoma įgyvendinti kalbantis su šalies merais ir ligoninių vadovais, kad ieškotų sprendimų, kaip jungtis, siekiant užtikrinti ne tik efektyvesnį valdymą, bet ir kokybiškas bei saugias paslaugas“, – BNS teigė ministro atstovė.

„Be to, vienas iš privalumų tokios reformos – galimybė sparčiau augti medikų algoms, nes reformuojantis atsiranda galimybė sutaupyti pinigų, kuriuos galima nukreipti medikų algoms didinti“, – sakė ji.

Pasak L. Bušinskaitės, prioritetais taip pat išlieka vaistų kainų mažėjimas, globos ir slaugos paslaugų integracija bei sveikos gyvensenos, fizinio aktyvumo ir mitybos skatinimas.

Reikiamus pokyčius sveikatos apsaugos sistemoje ministras A. Veryga pernai liepos pabaigoje aptarė ir su prezidentu Gitanu Nausėda.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA