Motinystės išmokos mamas pasieks artimiausiomis dienomis | Kas vyksta Kaune

Motinystės išmokos mamas pasieks artimiausiomis dienomis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sprendimus dėl motinystės išmokų, kurios daliai besilaukiančių mamų nebuvo skirtos dėl pasikeitusių teisės aktų, „Sodra“ peržiūrės ir išmokas paskirs bei išmokės iki sausio 20 dienos.

„Sodros“ duomenimis, Seimui priėmus Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pakeitimus, kai dar iki nėštumo netekusioms darbo ar nutraukusioms savarankišką veiklą, bet reikiamą motinystės socialinio draudimo stažą – 12 mėnesių per pastaruosius 24 mėnesius – turinčioms mamoms sugrąžinta galimybė gauti motinystės išmoką, išmokas gaus iki 100 mamų, rašoma pranešime spaudai.

„Mums svarbi kiekviena mama, ir šiuo metu darome viską, kad išmokas paskirtume ir išmokėtume kuo greičiau. Moterims, kurioms išmokos dėl teisės aktų pakeitimų nebuvo skirtos, išmokas paskirsime ir išmokėsime be jokių papildomų dokumentų – mamoms nereikia papildomai kreiptis į „Sodrą“ ir teikti kokių nors prašymų“, – sako „Sodros“ Pašalpų ir nedarbingumo kontrolės skyriaus vedėjas Rimantas Mitkevičius.

Taip pat lieka galioti pakeitimai, kuriais nuo praėjusių metų lapkričio buvo nustatytos geresnės sąlygos savarankišką darbinę veiklą nėštumo metu nutraukusioms moterims, pavyzdžiui, sportininkėms – joms nuo šiol taip pat gali būti skiriamos motinystės išmokos.

Primename, kad motinystės išmoka sudaro 77,58 proc. asmens kompensuojamojo uždarbio dydžio. Šis dydis apskaičiuojamas pagal asmens draudžiamąsias pajamas, gautas per 12 paeiliui einančių kalendorinių mėnesių, buvusių iki praėjusio kalendorinio mėnesio prieš teisės gauti motinystės išmoką atsiradimo mėnesį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA