Naujametinis Kauno policijos reidas: nuo pažeidimų negelbėjo net nėščia žmona | Kas vyksta Kaune

Naujametinis Kauno policijos reidas: nuo pažeidimų negelbėjo net nėščia žmona

Asociatyvi / Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai tiek palydint Senuosius, tiek pasitinkant Naujuosius metus, aktyviai vykdė priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams nustatyti, kitiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti.

[galerija kiek=”12″]

Kaip skelbiama Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime spaudai, sausio 1 – ąją, nuo 19.00 val., ir sekančios dienos ryte, nuo 6.30 val., Kaune ir Kauno rajone tikrintas vairuotojų blaivumas. Iš viso patikrai sustabdyta 900 transporto priemonių, 898 vairuotojams patikrintas blaivumas.

Iš viso nustatyti 7 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Du vairuotojai vairavo transporto priemones būdami neblaivūs. Alkotesteriu abiems nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,54 prom. ir 0,69 prom. Dar trys vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo nustatytos leistinos normos (0,13 prom., 0,31 prom. ir 0,36 prom.).

Išaiškintas ir vienas neblaivus dviratininkas, kuriam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,84 prom. Dar vienas vairuotojas sėdo vairuoti neturėdamas teisės to daryti, kitas vairavo transporto priemonė, kuri nebuvo įregistruota nustatyta tvarka.

Taip pat dviejų automobilių priekiniai šoniniai stiklai neatitiko tamsinimo reikalavimų.

Naujametę naktį, gruodžio 31 d. nuo 20.00 val., 568 vairuotojams buvo patikrintas blaivumas. Keletas iš jų buvo vartoję alkoholio. Pradedančiajam vairuotojui nustatyta 0,16 prom., dviem, neturintiems teisės vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,86 prom. ir 1,09 prom.

Dar keturi vairuotojai taip pat buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo nustatytos leistinos normos – 0,13 prom., 0,14 prom., 0,18 prom. ir 0,38 prom. Pavežėjimo paslaugas teikiančiam asmeniui taip pat buvo surašytas protokolas, kadangi jis vairuodamas naudojosi mobiliojo ryšio priemone.

Dieną prieš tai pareigūnai ne tik tikrino vairuotojų blaivumą, bet ir vykdė nustatyto leistino greičio kontrolę. Nustatyta viena vairuotoja, vairavusi išgėrus. Jai nustatyta 0,49 prom. girtumas.

Dar vienas vairuotojas buvo vartojęs alkoholio tačiau neviršijo leistinos normos – 0,38 prom.

Kauno mieste vykdant nustatyto leistino greičio kontrolę, užfiksuota 16 pažeidimų. 13 vairuotojų viršijo leistiną greitį daugiau nei 20km/val., bet ne daugiau nei 30 km/val. Už tai numatyta bauda nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų.

Dar 3 vairuotojai viršijo leistiną greitį daugiau kaip 30km/val., bet ne daugiau kaip 40km/val. Automobilio „VW Golf“ vairuotojas važiavo 84 km/val. greičiu, kur leistinas 50km/val. greitis. Pastarasis pareigūnams aiškinosi, kad skuba, nes žmona laukiasi ir jai prasidėjo skausmai.

Paprašius dokumento, patikino, kad skubėdamas nepasiėmė, o tarnybiniame automobilyje bandė pateikti ne savo duomenis. Nustačius vyro tapatybę paaiškėjo, kad asmeniui atimtai teisė vairuoti ir jis niekur neskuba. Vyrui surašytas protokolas.

Primename, jog tokios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau, o vairuotojus raginame kelyje laikytis Kelių eismo taisyklių, būti kantriems ir atidiems

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA