Į nokdauną „Juventus“ pasiuntęs „Žalgiris“ metus baigė efektinga pergale | Kas vyksta Kaune

Į nokdauną „Juventus“ pasiuntęs „Žalgiris“ metus baigė efektinga pergale

delfi.lt 2019/12/30 20:39
BC „Žalgiris“ „Instagram“ nuotr.

Permainingus 2019-uosius Kauno „Žalgirio“ krepšininkai užbaigė laimėjimu „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynėse. 16 pergalę iš eilės Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai įsirašė sausakimšoje Utenos sporto centro salėje.

Ne pačios pajėgiausios sudėties į Uteną atvykusį „Žalgirį“ pasitiko beveik 3 tūkst. žiūrovų, bet iš vėžių prie Eurolygos arenų pripratusių kauniečių tai neišmušė – LKL čempionai iškovojo pergalę 101:77 (38:11, 18:29, 23:14, 22:23).

Kaip rungtynių pertraukos metu paminėjo „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas, toks susidomėjimas rungtynėmis koją pakišo patiems šeimininkams. Prie sausakimšos arenos nepripratę uteniškiai susitikimo pradžioje „Žalgiriui“ leido spurtuoti 0:12, o pirmąjį kėlinį pralaimėjo net 27 taškų skirtumu.

Iš toli vieną metimą po kito pataikęs ir 38 taškus per 10 min. sumetęs „Žalgiris“ pasiekė šio sezono LKL rezultatyvumo per ketvirtį rekordą.

Nors antrajame kėlinyje „Juventus“ po nokdauno trumpam atsigavo, jau per pirmąjį ketvirtį tarp komandų atsiradęs taškų skirtumas buvo pernelyg didelis – intriga šiose rungtynėse nebesugrįžo.

Kaip jau minėta, „Žalgiris“ Utenoje vertėsi be traumuotų Mariaus Grigonio ir Roko Jokubaičio, į Aukštaitiją taip pat neatvyko Jockas Landale’as ir Edgaras Ulanovas.

16 pergalių paeiliui LKL čempionate iškovoję žalgiriečiai turnyro lentelėje yra vienvaldžiai lyderiai, „Juventus“ su 8 pergalėmis po 8 rungtynių užima 5-ąją vietą.

Rezultatyviausias „Žalgirio“ gretose buvo 15 taškų pelnęs Thomas Walkupas, taip pat atkovojęs 7 kamuolius.

13 taškų surinko Zachas Leday, po 12 – Erikas Venskus ir Lukas Lekavičius (7 rez. perd.). Martinas Gebenas į savo buvusios komandos krepšį sumetė 11 taškų (7 atk. kam.), K. C. Riverso sąskaitoje – 10 taškų.

„Juventus“ komandai 14 taškų surinko Vytautas Šulskis, 13 – Gytis Radzevičius, po 9 – Marius Runkauskas, Shannonas Scottas ir Ignas Vaitkus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA