Orai: šaltis trauksis, sniegą vėl pakeis lietus | Kas vyksta Kaune

Orai: šaltis trauksis, sniegą vėl pakeis lietus

R. Tenio nuotr.

Sekmadienio rytas daugelyje rajonų bus šaltas. Temperatūra svyruos nuo 3 iki 8 laipsnių šalčio. Keliai ir šaligatviai daug kur bus padengti plikledžio.

Saulė protarpiais žvilgčios tarp debesų ilgiausiai Rytų ir Pietų Lietuvoje. Vėjas suksis iš vakarų, pietvakarių stiprės, į šalies vakarus jis atneš ne tik tirštesnių debesų, bet ir šilumą.

Aukščiausia temperatūra didesnėje šalies dalyje pasiskirstys nuo 1 iki 4 laipsnių šalčio, Vakarų Žemaitijoje bus apie nulį, o prie jūros jau tikėtina 2-4 laipsnių šiluma.

Kaip hidrometeorologijos tarnyba praneša, naktį iš sekmadienio į pirmadienį numatomos sudėtingos orų ir eismo sąlygos. Per Lietuvą iš vakarų į rytus slinks kritulių juosta.

Kai kur galimai pasnigs, taip pat kris šlapdriba, o vėliau pradės lyti ir dulksnoti. Temperatūrai dar svyruojant tarp 1-6 laipsnių šalčio, kelius ir šaligatvius padengs lijundra bei plikledis.

Vakariniame šalies pakraštyje temperatūra išliks teigiama, tad plikledžio tikimybė mažesnė. Artėjant rytui vakariniuose ir kai kur šiauriniuose rajonuose įsismarkaus pietvakarių vėjas – gūsiai stiprės iki 15-18 m/s.

Pirmadienio dieną kylant temperatūrai iki 1-6 laipsnių šilumos ir didesnėje šalies dalyje negausiai lynojant ledo sluoksnis dengęs kelius ištirps. Pietvakarių, vakarų vėjas išliks gūsingas, vietomis stiprėdamas iki 15-20 m/s.

Antradienis bus vėjuotas, daug kur su krituliais. Naktį gausiau palis pajūryje ir Žemaitijoje, dieną intensyvesnių kritulių klius rytiniams ir pietiniams Lietuvos regionams (lietus maišysis su šlapdriba). Naktį termometrai rodys 0-5, dieną 2-7 laipsnius šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA