Seimas sąvartynų mokesčių nedidins: Kaunas žada perskaičiuoti mokestį už šiukšles | Kas vyksta Kaune

Seimas sąvartynų mokesčių nedidins: Kaunas žada perskaičiuoti mokestį už šiukšles

BNS 2019/12/29 10:20
Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Seimui nusprendus pratęsti mažesnio šiukšlių gabenimo į sąvartyną tarifo galiojimą, Kaunas žada perskaičiuoti mokestį už šiukšles.

„Atliksime perskaičiavimą ir tikėtina, kad dėl šios dalies mokestis mažės“, – BNS savivaldybės perduotame komentare sako Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Gruodžio 17 dieną vykusiame Kauno savivaldybės tarybos posėdyje buvo pritarta aukštesnėms šiukšlių išvežimo kainoms gyventojams. Savivaldybė skaičiavo, jog kainos didės apie 16 proc. Tai vienam butui, priklausomai nuo sutarties tipo ar buto ploto, reikštų nuo keliasdešimties centų iki daugiau kaip euro augimą.

Kaip vienas iš motyvų kainų kėlimui buvo įvardijamas visoje Lietuvoje nuo 5 iki 27,5 euro augantis taršos mokestis už atliekų šalinimą sąvartynuose.

Tačiau Seimas gruodžio 20 dieną nusprendė, jog šis mokestis kitąmet išliks toks pats kaip ir 2018–2019 metais – 5 eurai.

Kaune šiukšlių išvežimo kaina taip pat didėja, nes į ją įskaičiuota didesnė šiukšlių deginimo kaina bei didesni šiukšlių deginimo kiekiai.

Naujos kainos turėtų įsigalioti nuo kitų metų kovo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA