Kaunietė vizažistė išdrįso atidaryti grožio studiją tėčio namo garaže | Kas vyksta Kaune

Kaunietė vizažistė išdrįso atidaryti grožio studiją tėčio namo garaže

„Shpaklė“ nuotr.

Jei nori, kad tave lydėtų sėkmė – užsiimk mėgiama veikla. Taip nutiko kaunietei vizažistei Jurgai Gudaitienei, kurios hobis jau tapo verslu. Netoli Kauno klinikų grožio saloną beveik prieš metus atidariusi moteris sako pradėjusi nuo nedidelio darbo kabineto, kurį įsirengė tėčio namų garaže vietoje jo planuotos juvelyrinių dirbinių studijos.

[galerija kiek=”8″]

Pratęsė tėčio idėją

„Man pradėjo sektis, kai užsiėmiau veikla, kuri teikia malonumą. Nežinau, ar makiažai mane surado, ar aš suradau juos, bet viskas prasidėjo nuo to, kad pradėjau gražinti moteris ir prieš 7-erius metus tėčio garaže įsirengiau nedidelę makiažo studiją“, – sako J. Gudaitienė.

Pirmosios Jurgos klientės ėmė rekomenduoti malonią vizažistę draugėms, tad klientų ėmė daugėti, atsirado poreikis prie makiažo prijungti kitas paslaugas – šukavimo, manikiūro, stiliaus konsultacijų. Per keletą metų nedidelė studija tapo per ankšta, todėl Jurga priėmė sprendimą ją išplėsti.

„Anksčiau šiose patalpose mano tėtis, tautodailininkas, norėjo įsirengti dailės saloną, tačiau laikai buvo neramūs, tad vis nesiryžo dėl saugumo, juk tame pačiame name ir gyveno, o tai nelabai įprasta Lietuvoje. Tad man pasisekė, kad jo buvo padarytas ir suderintas projektas, man beliko užbaigti šį sumanymą. Savo darbo kabinete pritaikiau ir paties tėvelio suprojektuotas papuošalų vitrinas, kurios labai tinka visažistės darbui“, – džiaugiasi J. Gudaitienė vietoje dailės atidariusi grožio studiją nusišypsoti priverčiančiu pavadinimu „Shpaklė“.

Nedidelis, bet draugiškas „Shpaklės“ kolektyvas/ „Shpaklė“ nuotr.

Intriguojantis pavadinimas

Moteris prisipažįsta sulaukianti įvairių komentarų apie jos sugalvotą studijos vardą, juk slengo kalboje „špaklė“ turi ir ne visai teigiamą prasmę, sovietmečiu taip būdavo apibūdinamas ryškiai pasidažiusių moterų makiažas. Tačiau Jurgos lūpose šis terminas įgauna visai kitą, žaismingą prasmę.

„Norėjau šiek tiek „crazy“ pavadinimo, linksmo, kad nuteiktų pozityviai, būtų lengvai įsimenamas, atpažįstamas. Manau, būtent tai man ir pavyko“, – pasakoja drąsų pavadinimą savo studijai išrinkusi moteris.

Ji atkreipia dėmesį, kad neseniai salono pavadinimo logotipe atsirado ir ūsiukai. „Pradžioje visos klientės buvo vien moterys, bet į saloną vis dažniau užsuka poros, ypač jei ruošiasi iškilmingai progai – vestuvėms, krikštynoms, jubiliejams. Jei šventėje suplanuota fotosesija, būtinai patariu padaryti lengvą makiažą ir vyrui, kuris yra beveik nepastebimas, bet reikalingas“, – sako vizažistė. Jurga juokiasi, kad dažnai moterį atlydėjusį vyrą pati pakviečia atsisėsti į kliento kėdę. „Pradžioje spyriojasi, bet po to lieka patenkinti ir dėkoja“, – šypsosi ji.

Makiažas – dovana sau

J. Gudaitienė įsitikinusi, kad profesionalus makiažas visų pirma yra dovana sau. „Mes, moterys, dažniausiai visų pirma galvojame apie vaikus, vyrą, artimuosius, per tą ruošą, rūpesčius pamirštam save. Ta valanda laiko, kurią galėtume paskirti sau prieš šventę, renginį – tai puikus laikas ne tik pasigražinti, bet ir pailsėti, nusiraminti, atsipalaiduoti. Tada ir jėgos kitos, ir nuotaika pakili, tokia moteris daug laimės visiems suteikia“, – įsitikinusi Jurga.

Profesionalus makiažas yra dovana sau/ „Shpaklė“ nuotr.

Pasak vizažistės, kaunietės retai užsisako makiažą per Kalėdų šventes, kurias dažniausiai švenčia namuose su artimaisiais, draugais. Bet po Kalėdų švenčių prasideda pats darbymetis, nes daug įmonių rengia vakarėlius, žmonės pageidauja teminių makiažų. Na, o vietų pasidaryti makiažą Naujųjų metų sutikimo vakarui nebelieka jau ankstyvą rudenį.

Po Naujųjų darbo šiek tiek apmažėja, bet neilgam. „Mano pagrindiniai užsakymai yra proginiai vestuvių makiažai. Vestuvėms poros pradeda ruoštis iš anksto, konsultuojasi dėl stiliaus, suknelės, puokštės.. Viskas svarbu, ir makiažas, ir šukuosena, ir manikiūras, visos detalės turi sukurti bendrą visumą“, – sako J. Gudaitienė.

Specialios rekomendacijos

Pasak vizažistės, specialių rekomendacijų prieš darantis makiažą – nėra. „Žinoma, geriausia, jei pas vizažistę galite atvykti be įprasto makiažo, švaria oda. Įprastu kremu galite teptis, o dar geriau prieš kelias dienas pasidaryti veido „pylingą“, kad oda būtų skaistesnė“, – sako ji.

Taip pat ji neigia mitą, kad profesionalus makiažas yra ryškus ir atrodo nenatūraliai. „Jei moteris ryški, norinti atkreipti į save dėmesį, tada ir makiažas gali būti ryškesnis. Bet jei klientė pageidauja atrodyti natūraliai – tikrai paisau jos norų ir galiu padaryti tokį makiažą, kad tik žinovas supras, kad dirbo profesionalus vizažistas. Paprastai, kartą pabandžiusios moterys lieka nustebintos efekto, kuris ypač pasimato nuotraukose“, – šypsosi Jurga.

Klinikų rajono bendruomenė

Atvira ir nuoširdi moteris sako svajojanti, kad kuo daugiau moterų išbandytų vizažisto paslaugas. „Ypač norėčiau, kad vyresnės moterys išdrįstų, kad leistų sau puoštis, džiaugtis gyvenimu“, – atvirauja ji.

Prieš šventes moteris Klinikų rajono privačių namų gyventojams išplatino skrajutes, kuriose pasisveikino su kaimynais ir pakvietė užsukti į jos studiją. Ryškiu raudonu kaspinu papuošusi studijos duris, J. Gudaitienė vaišino kaimynus arbata ir pasakojo apie savo darbą, supažindino su kitomis „Shpaklės“ darbuotojomis.

Prieš Kalėdasstudijos duris papuošė ryškiu raudonu kaspinu / „Shpaklė“ nuotr.

„Man labai džiugu, kad kaimynai draugiškai sureagavo į mano iniciatyvą. Sakyčiau, net pradėjo visi labiau sveikintis, teirautis, kaip sekasi, kas dar nebuvo – žadėjo užsukti“, – šypsosi Jurga.

Dar viena bendruomenė, į kurią Jurga nori kreiptis – tai klinikų pacientai. „Jau turėjome porą atvejų, kuomet atvežė ligonius su ratukais – mano salone viskas pritaikyta ir žmonėms su judėjimo negalia. Juk, pagalvokit, žmonės klinikose būna ir mėnesį turi praleisti – po operacijų, traumų. Tikrai norisi ir nusikirpti, ir susišukuoti, ir manikiūrą pasidaryti, antakius susitvarkyti“, – kad grožiu reikia rūpintis net ir sergant įsitikinusi J. Gudaitienė.

„Apsilankymas grožio salone – tai ir terapija, nes žmogus pabendrauja, pagerėja jo nuotaika, nusiteikimas. Kai pats esi geros nuotaikos, tai ir kitiems ją perduodi. Nebijokime būti džiaugsmingi, ryškūs – kada dar, jei ne dabar?“ – šypsosi „Shpaklės“ įkūrėja ir savininkė J. Gudaitienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA