Per šventes sunegalavę žmonės pirmiausia turėtų kreiptis į budintį šeimos gydytoją | Kas vyksta Kaune

Per šventes sunegalavę žmonės pirmiausia turėtų kreiptis į budintį šeimos gydytoją

BNS 2019/12/28 16:58
Asociatyvi / archyvo nuotr.

Per šventes ar savaitgaliais sunegalavę žmonės pirmiausia turėtų kreiptis ne į ligoninės skubios pagalbos skyrių, o į budintį šeimos gydytoją poliklinikoje.

„Dažnai pacientai savo atvykimą į ligoninės priimamąjį skyrių motyvuoja tuo, kad jų poliklinika tuo metu tiesiog nedirba“, – LRT radijui šeštadienį sakė Valstybinės ligonių kasos atstovas Rimantas Zagrebajevas.

„Ne dažnas žino, kad kiekviena poliklinika ar šeimos medicinos centras turi užtikrinti prie jų prisirašiusiems pacientams nepertraukiamą, tai yra visą parą, šeimos medicinos paslaugų teikimą“, – tvirtino jis.

Valstybinės ligonių kasos atstovas taip pat teigė, kad pacientui atvykus į ligoninės skubios pagalbos skyrių ir jeigu jam reikalinga šeimos gydytojo pagalba, pacientui gali tekti susimokėti už gydymą.

„Tokiu atveju, jis bus įspėtas, kad jis turėtų kreiptis į savo polikliniką. Tačiau jeigu pacientas sutinka laukti, jam gali būti teikiamos mokamos paslaugos, už kurias jis pats turės susimokėti“, – teigė R. Zagrebajevas.

Visą parą veikiančių poliklinikų sąrašą galima rasti Valstybinės ligonių kasos interneto puslapyje, skiltyje „Gyventojams“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA