Kauno medikų dėka Kalėdas senolė pasitiko išgyvenusi neeilinę operaciją | Kas vyksta Kaune

Kauno medikų dėka Kalėdas senolė pasitiko išgyvenusi neeilinę operaciją

Kauno klinikų nuotr.

Tėklės šeima džiaugiasi – po ilgo gydymo ir reabilitacijos jie galėjo sutikti gražiausias metų šventes kartu. Spalio pabaigoje garbaus amžiaus moterį ištiko infarktas, dėl kurio ji buvo atvežta į Kauno klinikas ir ten praleido beveik mėnesį laiko.

Pasak Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos Širdies nepakankamumo chirurgijos sektoriaus vadovo, gydytojo širdies chirurgo dr. Ramūno Bolio, pacientė išgyveno ir jos sveikatos būklė gerėja dėl daugiadalykės komandos pastangų ir darbo: „Dirbo daug gydytojų, slaugytojų ir kito personalo, kurie stengėsi išsaugoti moters gyvybę.“

Pacientė gydyta Kauno klinikų Išeminės širdies ligos skyriuje, kuriame jai suteikta visa reikalinga pagalba. Skausmams praėjus atlikta vainikinių arterijų angiografija, kurios metu paaiškėjo, jog perkrautos ženkliai susiaurėjusios širdį maitinančios kraujagyslės, rašoma pranešime spaudai.

Dėl to buvo būtina atlikti širdies kraujagyslių šuntavimo operaciją. Kadangi po infarkto širdis buvo gerokai nusilpusi, nuspręsta operaciją šiek tiek atidėti, o iki jos atlikti kitus reikalingiausius tyrimus ir stebėti sveikatos būklę. Deja, infarktas progresavo.

„Kurį laiką pacientė buvo gydoma ir stebima stacionaro skyriuje, tačiau staiga jos būklė pablogėjo, grįžo skausmai širdies plote. Kai moteris pateko į operacinę, jos būklė buvo kritinė, infarktas progresavo. Tuo pačiu metu gydytojų komandai teko ne tik operuoti pacientę, bet ir ją gaivinti“, – pasakoja operaciją atlikęs gydytojas širdies chirurgas dr. R. Bolys.

„Mama buvo atgaivinta ir miego būsenoje praleido net tris savaites. Mėnesį laiko ji praleido Kulautuvos reabilitacijos ligoninėje ir šiandien ji jaučiasi gerai. Labai norime padėkoti mamą operavusiam gydytojui dr. Ramūnui Boliui ir jo komandai. Ačiū visam Kardiologijos klinikos, Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos ir Kulautuvos reabilitacijos ligoninės personalui už profesionalią pagalbą ir išsaugotą mamos gyvybę“, – sako pacientės sūnus Vidas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA