„Žalgiris“ išvykoje įspūdingai nutraukė Eurolygos pralaimėjimų seriją | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris“ išvykoje įspūdingai nutraukė Eurolygos pralaimėjimų seriją

delfi.lt 2019/12/27 23:33
Žalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ (4-12) šiuos metus Eurolygoje baigia aukšta nata. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai penktadienį Miunchene 98:73 (22:13, 22:22, 25:15, 30:23) sutriuškino vietos „Bayern“ (6-10) krepšininkus ir nutraukė 9 iš eilės pralaimėjimų seriją.

Be traumuoto australo Jocko Landale’o likę žalgiriečiai dvikovą Miunchene pradėjo itin susikaupę, o geri ženklai buvo jau tai, kad pirmus savo mestus tritaškius pataikė tiek KC Riversas, tiek Nigelis Hayesas. Trys iš eilės Artūro Milaknio tritaškiai ir spurtas 16:2 pirmame kėlinyje leido Lietuvos čempionams visiškai perimti iniciatyvą.

Antrame ketvirtyje tarp komandų skirtumas buvo net 15 taškų – 30:15. Prieš įpusėjant dvikovai prabudo aikštės šeimininkų snaiperiai, tačiau A. Milaknis, per 20 min. pelnęs 14 taškų ir pagerinęs šio sezono savo rezultatyvumo rekordą, neleido varžovams atsitiesti.

Dar agresyviau Š. Jasikevičiaus auklėtiniai pradėjo žaisti po didžiosios pertraukos, o Lietuvos čempionų vedliu tapo po krepšiu siautėjantis Zachas LeDay. „Žalgirio“ gynyba vertė varžovus klysti, o Lietuvos čempionų persvara išaugo net iki 24 taškų – 65:41.

Apsukų paskutiniame ketvirtyje nemažinę Lietuvos čempionai šventė triuškinamą pergalę. Kauno „Žalgiris“ buvo per plauką nuo ilgiausios pralaimėjimų serijos klubo istorijoje. Rekordinį 10 pralaimėjimų iš eilės šleifą žalgiriečiai išgyveno 2006-2007 metų sezone, kai Ainaro Bagatskio treniruojama ekipa pergalės džiaugsmo nepatyrė 2,5 mėnesio.

Kitas rungtynes Kauno „Žalgiris“ žais jau kitų metų sausio 2 dieną – namie susigrums su 4-ą vietą turnyro lentelėje užimančia Tel Avivo „Maccabi“ (11-5) komanda.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA