Šventinį vakarą studentai nudžiugino Kauno herojus | Kas vyksta Kaune

Šventinį vakarą studentai nudžiugino Kauno herojus

Kūčių vakaras visuomenėje laikomas šeimos susitikimų laiku – sugrįžta išvykę, lekiantys sustoja, kad visi širdyse prisimintų, kur užsimezgė gyvenimo šaknys. Kol vieni turi galimybę džiaugtis šeimos bendryste, kitų šventinis vakaras išlieka kupinas darbų rutinos. Tai žmonės, budintys darbo vietoje švenčių dienomis, kad prireikus ištiesti pagalbos ranką būtų atsakyta teigiamai Kauno technologijos studentai gruodžio 24-ąją praskaidrino kaip tik šiems miestiečiams.

KTU Studentų atstovybės nariai norėdami bent šiek tiek pradžiuginti viešųjų įstaigų ir bendrovių darbuotojus, dirbančius Kūčių vakarą, aplankė daugiau nei 60 tokių Kauno miesto herojų.

Universiteto Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto Studentų atstovybės InDi iniciatyva jau daugelį metų KTU studentai kelioms valandoms palieka savo namus, kad sukurtų šventinę nuotaiką, aplankytų bei padėkotų tiems, kurie dirba Kūčių vakarą.

Kaip pasakoja studentai, šiais metai buvo aplankyta daugiau nei 60 vietų, dirbančių Kūčių naktį. Daugelis aplankytųjų teigė, jog tokia iniciatyva yra labai netikėta ir maloniai džiuginanti. Žmones stebino tai, kad jaunuoliams rūpi atsigręžti į tuos, kurių jie nepažįsta, taip sukuriant bendruomeniškumo jausmą.

Anot studentų, dalyvavimas tokioje iniciatyvoje praturtina ir perkeičia pačių žvilgsnį į Šv. Kalėdų laikotarpį. Visų svarbiausia – dalintis savo laiku ir kurti džiaugsmą kitų žmonių širdyse, ištarti ačiū ir žvelgti į šalia esantį, sustoti ir branginti kiekvieną akimirką kartu.

Vienas akcijos sako, kad įsitraukti į iniciatyvą priverčia jos idėja – atrodo, dovanodamas savo laiką sukuri džiaugsmą kitiems, o paskui ir pats pastebi, jog iš kiekvieno susitikimo Kūčių naktį išeini vis laimingesnis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA