Baltų švenčių nebus – orus temdys tirštas rūkas ir lietus | Kas vyksta Kaune

Baltų švenčių nebus – orus temdys tirštas rūkas ir lietus

A, Aleksandravičiaus nuotr.

Šv. Kalėdas šiemet sutiksime išprausti lietaus. Nuo drėgmės gerokai pasunkės ir Kalėdų senelių dovanų maišai.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, Kūčių dieną Lietuvą temdys stori lietaus debesys. Ilgai trunkantys lietūs apims visą šalį. Gausiau lis pietiniuose ir rytiniuose šalies rajonuose.

Vakarinėje šalies pusėje lis silpniau, bet vietomis drieksis gana tiršti rūkai, neblaškomi vos juntamo šiaurės vakarų vėjo. Temperatūra visoje šalyje bus beveik vienoda ir per dieną nesikeis, svyruos apie 4-6 laipsnius šilumos.

Kūčių vakarienę teks pradėti neišvydus patekant žvaigždelės. Paslaptingąją Kalėdų naktį lietūs vis dar tęsis didesnėje šalies dalyje, tačiau lis jau silpniau, o iš Žemaitijos lietus jau turėtų pasitraukti. Ilgiau, iki pat ryto, lynos rytiniuose rajonuose, vietomis drieksis rūkas. Išliks silpnas šiaurės vakarų vėjas. Nakties temperatūra bus apie 2-4.

Pirmąją Kalėdų dieną debesys vis dar dengs Lietuvą, bet jau jie bus plonesni. Vakariniuose rajonuose gali pasitaikyti ir šiek tiek properšų. Rytinėje šalies pusėje protarpiais silpnai lynos, žemesnėse šiaurės rytų Lietuvos vietovėse dar išliks rūkas. Temperatūra kaip ir ankstesnėmis dienomis sieks 4-5 laipsnius šilumos.

Antrąją Kalėdų dieną protarpiais gali truputį lynoti kraštiniuose rytiniuose bei vakariniuose rajonuose. Dienos pabaigoje kur ne kur jau gali pasirodyti įdrėkusi snaigė. Šiaurės vakarų vėjas išliks ramus. Temperatūra jau bus truputį žemesnė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA