KTU studentai Kalėdinių dovanų prašo Kauno savivaldybės | Kas vyksta Kaune

KTU studentai Kalėdinių dovanų prašo Kauno savivaldybės

KTU studentų nuotr.

Ketvirtadienio popietę Kalėdų senelis į savivaldybę atnešė 961 laišką nuo Kauno technologijų universiteto (KTU) studentų „Kalėdų Matijošaičiui“, kuriame prašoma, jog būtų pateiktas bent minimalus Gričiupio tiltelio tvarkymo planas. Laiškai Kauno miesto ir miesto tvarkymo skyrių pasieks per savivaldybėje įrengtas pašto dėžutes.

[galerija kiek=”4″]

KTU studentų pranešime spaudai rašomą, kad A. Purėno gatvėje, Gričiupio parke esantis tiltelis, jungiantis Gričiupyje įsikūrusius KTU bendrabučius ir KTU studentų miestelį itin prastos būklės jau nuo vasaros pradžios, t.y. pusę metų. Vasaros metu, kol studentai atostogauja, didelių nusiskundimų nebuvo, kadangi srautas mažesnis, tačiau vos prasidėjus mokslo metams KTU studentai neteko kantrybės ir kreipėsi į miesto tvarkymo skyrių dėl tolimesnio Gričiupio parko laiptų bei tiltelio likimo.

Tačiau savivaldybė po kreipimosi nepateikia jokių rekonstrukcijos ar bent minimalaus tvarkymo planų, tik prašo „kantrybės ir supratimo“, nepaisant to, kad tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis dar šių metų rugpjūtį žadėjo, kad laiptai bus sutvarkyti iki rugsėjo 1-os dienos.

Kauno miesto savivaldybės administracija dar 2018 metais planavo pasinaudoti ES struktūrinių fondų reikiama parama Gričiupio parko rekonstrukcijai bei atnaujinimui, tačiau kol kas informacijos apie konkrečius sprendimus bei veiksmus trūksta, o jokių darbų, apart metalinių užkardų įtvirtinimo, nematyti

KTU studentai nusprendė laiškais parodyti savivaldybei, jog Gričiupio parko tiltelis yra integrali kiekvieno studento gyvenimo dalis – juo kasdien į paskaitas vaikšto būriai studentų. Be šio simbolinio tilto griūva ir simbolinis KTU studento tiltas su universitetu, ir pasitikėjimas savivaldybės pažadais.

Šiuo Kalėdiniu paštu KTU studentai siekia atkreipti savivaldybės dėmesį į infrastruktūrines problemas, su kuriomis susiduria miesto gyventojai bei svečiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA