Kosminiame Kauno Kalėdų miestelyje – rekordinio dydžio ledinukas | Kas vyksta Kaune

Kosminiame Kauno Kalėdų miestelyje – rekordinio dydžio ledinukas

Organizatorių nuotr.

Kosminiame Kauno Kalėdų miestelyje, įsikūrusiame Rotušės aikštėje, visi apsilankiusieji gali patirti ne tik daugybę nemokamų pramogų, siųsti šventinius sveikinimus artimiesiems, paskambinti Kalėdų seneliui, užsakyti kalėdinę dainą, dalyvauti edukacijose, bet ir paskanauti tikrų šventinių gardumynų – vaflių, karšto šokolado, blynelių ar varškės spurgyčių.

[galerija kiek=”8″]

Nemažai dėmesio sulaukia ir lankytojus ryškiomis spalvomis viliojantis rankų darbo ledinukų kioskelis. Jame – šimtai Laimos Lašinienės pagamintų skanėstų. Eglutės, rogės, pirštinės, kiškučiai, peliukai, seniai besmegeniai – viskas skirta neabejingiems nostalgiškiesiems kūrinėliams iš cukraus.

Kaip rašoma pranešime spaudai, didžiausias L. Lašinienės gaminys – daugiau nei kilogramą sveriantis Kalėdų senelis. Tai, anot pašnekovės, tiktų tikriausias ledinukų rekordininkas.

Jonavoje gyvenanti moteris skanėstų gamybos paslapčių pasisėmė ir pirmąsias jiems ruošti reikalingas formas paveldėjo iš anytos. Tai, ką ji išmoko, jau pasidalino su dukra, o ateityje perduos ir anūkams.
L. Lašinienė yra išsaugojusi ir iki šiol naudoja ledinukų formas, kurioms yra daugiau nei 30 metų. Tiesa, moteris kasmet savo „archyvą“ papildo ir naujais silikono gaminiais.

„Šiais laikais galimybių yra daugybė. Maistinių dažų spalvų paletė gausi, formelių taip pat yra visokių. Tiesa, žmonės, kad ir kokios šventės bebūtų, labiausiai mėgsta gaidelius. Be šių ledinukų neįsivaizduojame jokių iškilmių“, – sakė pašnekovė.

Saldėsių gamybos recepte per keletą dešimtmečių pasikeitė tik vienas niuansas – kad cukraus masė sustingtų, naudojamas nebe actas, o gliukozė.

L. Lašinienė neslėpė – įgudęs specialistas ledinuką pagamina per 10 – 15 minučių, kai tuo tarpu ne kiekvienas naujokas su užduotimi susidoros ir per pusantros valandos.

Didelio susidomėjimo kosminiame Kauno Kalėdų miestelyje sulaukia ne tik prekybininkai. Kauniečiai linksmai ir turiningai leidžia laiką įvairiose miestelio veikloje.

Prie telefono būdelės Rotušės aikštėje vakarais nusidriekia eilės – lankytojams smalsu išgirsti Kalėdų Senelio balsą ir išvardinti jam savo norų sąrašus, o kasdien veikiančios dirbtuvės kviečia svečius įdomiems užsiėmimams – nuo medinių atviručių ar saldumynų gamybos iki muzikos pamokų.

Čia veikia ir Kauno Kalėdų radijas. Viso Kauno Kalėdų radijo grojaraštyje yra apie 1000 puikiai žinomų lietuviškų ir užsienietiškų dainų, kurias iš dalies atrinko patys kauniečiai. Užsakyti kūrinį iš kelių šimtų sąrašo visai paprasta – tereikia iš sąrašo adresu kaledos.kasvyksta.lt pasirinkti dainą, paspausti varnelę ir patvirtinti užsakymą dar kartą paspaudus varnelę.

Pramogauti Rotušės aikštėje įsikūrusioje Kalėdų planetoje miestiečiai gali nuo pat ryto iki 22 val. Visa informacija ir nuolat pildomas šventinių renginių kalendorius čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA