Susižalojus mamai, J. Sadauskienę nustebino „Savo“ valdytojų abejingumas | Kas vyksta Kaune

Susižalojus mamai, J. Sadauskienę nustebino „Savo“ valdytojų abejingumas

J. Sadauskienės, D. Ščiukos nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Besibaigiant savaitei „Modilinos“ modelių agentūros įkūrėja ir vadovė Jolanta Sadauskienė pasidalijo žinute apie skaudų prekybos centre „Savas“ įvykusį incidentą. Užkliuvusi ir parkritusi susižalojo žinomos moters mama Elfrida Gembeckienė – prekybos centro valdytojai savo kaltės dėl to neįžvelgia ir teigia, kad kilimai yra tvarkomi tinkamai.

[galerija kiek=”4″]

Įrašą savo „Facebook“ paskyroje J. Sadauskienė paviešino su tikslu rasti dvi merginas, kurios pagelbėjo gruodžio 11 d. PC „Savas“ susižeidusiai jos motinai kol prekybos centro personalas, esą, net nepriėjo. Praeivės, pasakojo verslininkė, „gulinčiai ant žemės ir iš skausmo rėkiančiai moteriai“ iškvietė greitąją pagalbą ir laukė, kol nukentėjusiąją išvežė. Paaiškėjo, kad 79-erių moteris išsinarino dešiniojo peties žastikaulį.

„Labai gaila, kad AB „Prime Location Property Fund“, valdanti PC „Savas“, pataupė ant kilimėlių ir mano mama užkliuvusi už jų patyrė sužalojimą, dėl ko šešios savaitės įtvare ir ilga reabilitacija! Jų personalas nei apsauga net nepriėjo ir nepasisiūlė padėti senai sužalotai moteriai“, – teigė J. Sadauskienė.

Modelių agentūros steigėja pateikė prekybos centro valdytojams oficialią pretenziją, kurioje nurodė, kad narkozė ir vaistai nuo skausmo inkstų nepakankamumą turinčios motinos organizmui sudavė didelį smūgį, apsunkino abiejų moterų gyvenimą, nes iki tol pati apsitvarkydavusi E. Gembeckienė tapo priklausoma nuo kitų pagalbos.

J. Sadauskienė prašė apmokėti už penkias savaites profesionalios slaugės paslaugų ir reabilitaciją, kuri bus skirta po gydymo, taip pat padengti visas medicinines išlaidas ir sumokėti moralinę kompensaciją, kurios dydį moteris patikėjo nuspręsti „Savo“ valdytojams.

Visgi „Prime Location Property Fund“ vadovas Tomas Pauliukonis atsakė bendrovę apgailestaujant, bet nematant pagrindo tenkinti pretenziją, mat prekybos centro įėjimas incidento dieną esą buvo pažymėtas apie slidžią dangą įspėjančiais ženklais. Dėl to lankytojų saugumas įėjimo zonoje tenka jų pačių atsakomybei.

Iš šio atsakymo turinio, dėstė verslininkė, akivaizdu, kad PC „Savas“ neskiria savokų „slidu“ ir „betvarkė“. J. Sadauskienė pabrėžė, kad jos mama tikrai ne paslydo, o prie įėjimo užkliuvo už nelygaus kilimo.

Praėjus net kelioms dienoms po nelaimės moteris užfiksavo, jos manymu, pavojingus kilimų nelygumus, nors tikėjosi, kad jau kitą rytą viskas bus sutvarkyta. „Kas vyksta Kaune“ J. Sadauskienė nurodė, kad incidento aplinkybes tiria policija, kol kas neaišku, kokia bus istorijos atomazga.

Komentarą dėl parkritusios moters „Kas vyksta Kaune“ pateikė PC „Savas“ vadovė Aušra Lapinskienė:

Šiuo metu – Kalėdų laikotarpis ir visuose prekybos centruose pilna žmonių. Vieni ramiai ieško dovanų. Kiti gi skuba galvas pametę, braunasi, bėga, stumdosi. Tas pats ir gatvėse. Vieni ramiai laukia automobilių kamščiuose, kiti lekia vos ne bordiūrais, sukeldami avarines situacijas. Laikytis saugumo – visų mūsų atsakomybė. Jeigu žmogus nepakelia kojų, neturi kantrybės palaukti, ramiai išgyventi šį laikotarpį, skuba, pyksta ant kitų, gal geriau jam likti namuose?

Noriu pasakyti, kad per tuos kilimėlius kasdien praeina virš 10 000 žmonių. Galvojant logiškai, jeigu jie būtų nesaugūs, ar tyliai „tykotų“ savo aukų kaip kokie „žudikai“, kokie 5 000 tikrai ant jų nukristų ir susižalotų, ar ne? O gal kai kurie žmonės krenta ir susižaloja ir savame bute. Bet juk prekybos centrą apkaltinti ir dar paprašyti jo nemažos pinigų sumos turbūt labiau apsimoka? Tačiau jeigu žmogus pats neatsargus, kodėl už jį turi mokėti kiti?

Kilimėliai priklauso kompanijai „Lindstrom“. Bendrovės darbuotojai juos keičia kas antra diena. Ši kompanija turi sertifikatus. Argi ji išsilaikytų rinkoje, jeigu tiestų nesaugius kilimėlius? Taip pat šioje zonoje, nors ji yra saugi, papildomai visuomet sustatyti ženklai „atsargiai, slidžios grindys“, kad žmonės būtų dėmesingesni.

Todėl verčiau būkime patys atidūs, o ne kaltinkime kitus. Kaltinti kitus, kad tau kažkas nepasisekė ir dar už tai reikalauti pinigų yra mažų mažiausia negražu ir negarbinga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA