Apsilankymas „Girstučio“ baseine baigėsi mirtimi | Kas vyksta Kaune

Apsilankymas „Girstučio“ baseine baigėsi mirtimi

delfi.lt / Nerijus Povilaitis 2019/12/20 13:50
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno klinikose užgeso praėjusį antradienį „Girstučio“ baseine skendusio jauno vyro gyvybė. Tai portalui DELFI patvirtino dėl nelaimės aplinkybių pradėtą ikiteisminį tyrimą kontroliuojančios Kauno apygardos prokuratūros atstovas. Tyrimas vyksta dviem kryptimis – aiškinamasi, ar „Girstučio“ baseine budėję gelbėtojai tinkamai ir laiku atliko savo pareigas, taip pat tiriamos velionio mirties priežastys.

Po nelaimės baseine – ikiteisminis tyrimas

Policijos departamento duomenimis, pranešimas, jog „Girstučio“ baseine skęsta žmogus, buvo gautas praėjusį antradienį, gruodžio 17 d. apie 21 val.45 val. Atvykus į įvykio vietą 23-jų metų jaunuolis buvo ištraukas iš vandens ir pristatytas į gydymo įstaigą.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas po įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 229 straipsnį dėl tarnybos pareigų neatlikimo. Baudžiamasis kodeksas numato, jog už tarnybos pareigų neatlikimą baudžiama pinigine bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Nelaimės aplinkybių nekomentuoja

Netrukus po nelaimės viešojoje erdvėje buvo pasirodžiusi informacija, esą „Girstučio“ baseine budėję gelbėtojai tuo metu, kai įvyko nelaimė galėjo žaisti telefonais.

Susisiekus su baseiną administruojančios bendrovės „Sporto infrastruktūra“ direktoriumi Pauliumi Jonavičiumi, jis šią prielaidą kategoriškai paneigė. Verslininkas minėjo, kad peržiūrėti vaizdo įrašai ir, jo teigimu, nieko panašaus nustatyta nebuvo.

Nuo platesnių komentarų apie tragišką nelaimę baseine bendrovės vadovas susilaikė. Jis minėjo, kad informacijos neviešinti prašė „Girstučio“ baseine skendusio, kaip šiuo metu paaiškėjo, neišgyvenusio jaunuolio artimieji. P. Jonavičiaus teigimu, informacija nebus viešinama ir dėl to, jog šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas.

Nelaimė įvyko plaukiant po vandeniu

Medikams nepavykus išgelbėti jaunuolio gyvybės, teisėsaugininkai aiškinasi tikslias jo mirties priežastis. Gavus ekspertų išvadas jos turės ženklios įtakos tolimesnei ikiteisminio tyrimo eigai.

Pirminiais duomenimis, kuriuos patvirtino ikiteisminį tyrimą kuruojančios prokuratūros atstovai, skaudi nelaimė įvyko jaunam vyrui neriant po vandeniu. Esą jaunuolis panėręs plaukė kelias dešimtis metrų, kai staiga neteko sąmonės.

Spėjama, kad tam įtakos galėjo turėti deguonies trūkumas, atsiradęs nėrimo metu kuriam laikui sulaikius kvėpavimą. Jaunas vyras buvo ištrauktas iš vandens, jį bandyta gaivinti, apie įvykusią nelaimę pranešta medikams. Jį vietoje gaivino ir greitosios pagalbos medikai, sunkios būklės jaunuolis buvo nuvežtas į gydymo įstaigą.

Kauno klinikų, kur bandyta išgelbėti sunkios būklės jaunuolio gyvybę atstovė minėjo jokios informacijos neteiksianti. „Gerbdami paciento teisę į privatumą ir šeimos norą informacijos šiuo klausimu neteikiame ir neteiksime“ – sakė ji.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA