Kauno rajono verslininkai garsina Lietuvą unikaliais produktais ir aukšta darbo kultūra | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono verslininkai garsina Lietuvą unikaliais produktais ir aukšta darbo kultūra

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį Raudondvario menų inkubatoriuje pagerbti 10-ties sėkmingiausiai 2019-aisiais dirbusių Pakaunės įmonių atstovai ir paskelbti konkurso „Sukurta Kauno rajone“ laureatai.

[galerija kiek=”12″]

„Verslas yra svarbus savivaldybės socialinis partneris: esate ne tik gerovės kūrėjai, bet ir švenčių, kultūros renginių rėmėjai, mecenatai. Be jūsų indėlio bendruomenės gyvenimas sunkiai įsivaizduojamas”, – teikdamas verslininkams apdovanojimus kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Investavo 53 mln. eurų

Meras pasidžiaugė, kad įspūdingomis investicijomis šiemet nustebino ne tik didžiosios tarptautinės korporacijos „Continental”, „Hella“, „Hollister“, bet ir lietuviško kapitalo įmonės.

Bendrovė „Freda“ Karmėlavos seniūnijoje įsikūrusioje Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) atidarė „Gerą baldų fabriką“, į kurį investavo 53 mln. eurų. Tai – didžiausia šių metų lietuviško kapitalo investicija Pakaunėje, už kurią įmonė ir buvo įvertinta Kauno rajono savivaldybės prizu.

„Fredos“ valdybos pirmininkas Rimas Varanauskas pasakojo, kad „Gerame baldų fabrike“ dirba 180 žmonių, o gamybos apimtys siekia 5 mln. eurų per mėnesį. Tačiau tai – tik tarpiniai rezultatai. Ateities planuose – 20 mln. eurų per mėnesį gamybos apimtys ir 260-270 darbo vietų. Pažangios technologijos ir automatizuotos linijos leidžia įmonei sėkmingai konkuruoti pasaulio baldų rinkose. Dalį technologijų ir logistikos sprendimų kuria vietos inžinierių grupė.

„Gerame baldų fabrike“ daug dėmesio skiriama darbo sąlygoms, ekologijai. Gamybinėse patalpose beveik nėra dulkių, nesijaučia baldų pramonei būdingų chemikalų kvapų. Ne tik dažymo linijoje, bet ir daugelyje kitų gamybos procesų žmones vaduoja robotai.

Išskirtinis dėmesys darbuotojams

Už aukštą organizacijos kultūrą įteiktas apdovanojimas „Kopos“ spaustuvės vadovui Sauliui Mudėnui. „Statėme tokią įmonę, kuri atrodytų moderni ir po 10-ties metų“,- kalbėjo verslininkas. Pagrindinį įmonės paslaugų krepšelį sudaro meniniai aukštos kokybės žurnalai, knygos, įmonių reklaminiai leidiniai, albumai. Daugiausia jų eksportuojama į Vokietiją, Daniją, Prancūziją, kitas ES šalis, JAV.

Spaustuvėje dirba 140 įvairaus amžiaus ir patirčių žmonių. Įmonėje skiriama daug dėmesio darbo ir poilsio sąlygoms, darbuotojų motyvacijai. Erdviose patalpose yra net keletas poilsio zonų, veikia jauki kavinė. Įmonė jau yra pelniusi daugybę nacionalinio lygio apdovanojimų. Pavyzdžiui 2017 m. Lietuvos spaudos pramonės apdovanojimuose buvo pripažinta inovatyviausia įmone, metų eksportuotoja ir žinių spaustuve.

Garsėja visame pasaulyje

Babtų seniūnijoje įsikūrusi „Agrokoncerno“ įmonių grupė yra viena didžiausių Lietuvos žemdirbių partnerių agrocheminio aptarnavimo ir žemės ūkio produkcijos realizavimo srityse. Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, šis koncernas per tris šių metų ketvirčius sumokėjo daugiausia mokesčių tarp kitų Kauno rajone veikiančių įmonių.

Už turizmo puoselėjimą apdovanotas Karmėlavoje įsikūrusio viešbučio „Air Hotel“ kolektyvas. Tarptautiniame oro uoste didėja keleivių srautai, o prie to prisideda ir nebrangus skandinaviško stiliaus viešbutis, kuriame įrengti 53 numeriai, veikia informacijos centras.

Garliavos apylinkių seniūnijoje, Ilgakiemio kaime, įsikūrusi įmonė „Naujasis Nevėžis“ gamina traškučius „Oho“, kurie keliauja į 50 pasaulio šalių, jų galima rasti net Afrikoje ir Kinijoje. Įmonės vadovui Gediminui Krutuliui įteiktas apdovanojimas už eksporto plėtrą.

Zapyškio seniūnijoje veikiančią UAB „Akvatera“ labiausiai išgarsino kokybiškas naminių gyvūnų ėdalas ir priežiūros priemonės. Įmonė daug investuoja į modernias technologijas, darbuotojų kvalifikacijos kėlimą. Inovatyviausios įmonės titulą „Akvaterai“ pelnė aukščiausios kokybės begrūdis pašaras labai mažų veislių šunims, taip pat aukščiausios klasės pašaras suaugusioms katėms, kurios daugiausiai laiko praleidžia namuose.

Skatina šeimų verslą

Babtuose veiklą pradėjusi lengvųjų automobilių priekabų gamintoja „Tauriga“ šiemet įsikūrė naujose patalpose Giraitėje ir pelnė prizą už verslo plėtrą. Priekabos „Tauras“ yra gaminys, kuriam naudojamos aukščiausios kokybės vokiškos dalys. „Tauriga“ yra pelniusi ir „Gazelės“ apdovanojimą, kaip sparčiai besivystanti, skaidri įmonė.

Ežerėlyje durpes kasanti vokiško kapitalo įmonė „Klasmann Deilmann Ežerėlis“ pasižymi didele socialine atsakomybe: remia vietos bendruomenės renginius, šventes, o neseniai kartu su Kauno rajono savivaldybe nusprendė investuoti ir į Ežerėlio aplinkkelio statybą. Įmonė įvertinta socialiai atsakingo verslo prizu.
Kauno rajono savivaldybė ypač skatina smulkųjį ir vidutinį verslą. Pasak mero V. Makūno, nedidelės įmonės, šeimų verslai yra Kauno rajono gyvybingumo šaltinis.

Ramučiuose veikia populiarus šeimos restoranas DU, į kurį atkreipė dėmesį ir apžvalgininkas Andrius Užkalnis. Svetingą užeigą pamėgo ne tik vietos gyventojai, bet ir emigrantai, atvykėliai iš kitų kraštų. Šio restorano savininkei Daivai Čapkauskienei skirtas prizas už smulkiojo verslo vystymą.

Dar viena žinoma viešojo maitinimo sektoriuje daug metų dirbusi moteris – Nijolė Šauklienė apdovanota prizu „Moteris versle“.

Kuria unikalius produktus

Raudondvario menų inkubatoriuje vykusioje ceremonijoje buvo apdovanoti ir konkurso „Sukurta Kauno rajone“ laureatai. Šiam konkursui buvo pateikta 19 įvairių produktų, iš kurių komisija atrinko tris. Naujos kartos ultragarsiniai lietuviški vandens skaitikliai, gaminami Kauno LEZ gamykloje „Axioma Metering“, reiškia tikrą perversmą apskaitos prietaisų pramonėje. Iš Kauno rajono jie keliauja į visą pasaulį, bet diegiami ir Lietuvoje.

UAB „Marseta“ kryptingai ieško būdų, kaip efektyviai užgesinti gaisrą. Įmonės kolektyvas sukūrė ekologišką purškiamą gesinimo priemonę be pavojingų priedų aplinkai. Gamina ir nedidelius gesintuvus, kurie gali greitai užgesinti netikėtai užsiliepsnojusią keptuvę, orkaitę arba kokį elektrinį prietaisą.

Ekologišką „Cosmoway“ kosmetiką jau spėjo pamėgti Lietuvos moterys. Tačiau nedaug kas žino, kad ji gaminama Piliuonos gyvenvietėje, o šią įmonę įkūrė veiklūs vilniečiai. „Cosmoway“ komanda labai atsakingai renkasi medžiagas ir didelį dėmesį skiria ekologiniam švietimui. „Cosmoway“ intensyviai maitinanti plaukų kaukė su kokoso aliejumi per trumpą laiką tapo perkamiausia plaukų priežiūros priemone, o jos kūrėjams įteiktas konkurso „Pagaminta Kauno rajone“ prizas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA