Lietuvos kariuomenė už kelis milijonus įsigijo dujokaukių | Kas vyksta Kaune

Lietuvos kariuomenė už kelis milijonus įsigijo dujokaukių

R. Tenio nuotr.

Dujokaukės įsigytos siekiant užtikrinti karių saugumą. Jomis bus aprūpinami tiek kariai vykstantys į tarptautines operacijas ir misijas ar dalyvaujantys bendruose veiksmuose su NATO sąjungininkais ir partneriais, tiek ir Lietuvos kariuomenės kariniai vienetai, užtikrinantys saugumą šalies viduje.

Kaip pranešime spaudai informuoja Krašto apsaugos ministerijos visuomenės informavimo skyriaus strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamento atstovai, siekiant aprūpinti Lietuvos kariuomenę dujokaukėmis nuo branduolinių, biologinių ir cheminių priemonių, Gynybos resursų agentūra prie Krašto apsaugos ministerijos gruodžio 12 d. pasirašė sutartį su Jungtinės Karalystės gamintoju „Scott Health & Safety Ltd.“

Atvirame konkurse dalyvavo trys tiekėjai. Dar viena sutartis su „Scott Health & Safety Ltd.“ Buvo pasirašyta rugsėjo 17 d. dėl filtruojančių dėžučių dujokaukėms įsigijimo. Tąsyk konkurse dalyvavo septyni tiekėjai.

Gynybos resursų agentūra šiuos įsigijimus organizavo ne tik Lietuvos kariuomenės reikmėms, tačiau savo poreikį analogiškoms karinėms priemonėms įsigyti pridėjo ir Latvijos gynybos ministerija.

Gynybos resursų agentūra buvo įgaliota pirkimo procedūras atlikti ir Latvijos gynybos ministerijos vardu.

„Šis pirkimas – puikus pavyzdys, kai kaimyninės šalys susitaria dėl bendrų poreikių ir vykdo bendrus įsigijimus. Tokiu būdu užtikrinamas sąjungininkų turimos įrangos suderinamumas. Be to, didesni įsigijimų kiekiai užtikrina didžiausių įrangos gamintojų suinteresuotumą dalyvauti konkursuose bei pasiūlyti geriausią kainą“, – sako Gynybos resursų agentūros prie Krašto apsaugos ministerijos direktorius Sigitas Dzekunskas.

Iš Jungtinės Karalystės gamintojo numatyta įsigyti iki 9 tūkst. vnt. dujokaukių Lietuvos kariuomenės reikmėms ir iki 14 tūkst. vnt. Latvijai, o taip pat – iki 15 tūkst. vnt. filtruojančių dėžučių dujokaukėms Lietuvos kariuomenei ir iki 14 tūkst. vnt. Latvijai. Bendra šių įsigijimų vertė – apie 3 mln. eurų su PVM.

Dujokaukes numatoma gauti 2020 m. kovo – balandžio mėn., o filtruojančios dėžutės jau yra pristatytos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA