Kaune gimęs milijonierius A. Guoga viešai pasidalino lieknėjimo įspūdžiais iš Tailando | Kas vyksta Kaune

Kaune gimęs milijonierius A. Guoga viešai pasidalino lieknėjimo įspūdžiais iš Tailando

Asmeninio albumo nuotr.

Savo 46-ąjį gimtadienį atšventęs Antanas Guoga nusprendė, kad atėjo metas didelėms permainoms. Žinomas vyras sako: „Ilgą laiką kovojau su aukštu kraujospūdžiu ir cholesteroliu. Noriu tapti sveikesniu, pakeisti mitybą.“ Pastūmėtas sveikatos sutrikimų, Antanas ėmėsi radikalaus sprendimo – vandens dietos.

Neįprastu iššūkiu ir jo užkulisiais A. Guoga dalijasi socialiniuose tinkluose. „Mano maistas – druska tris kartus per dieną ir 5 litrai vandens. Dabar jaučiuosi tikrai gerai“, – dešimtą dietos dieną įspūdžiais dalijosi jis.

Tuo metu A. Guogai buvo pavykę atsikratyti jau 8 kilogramų. Antanas tikino, kad detoksikacijos metu pajuto ne tik fizinius, bet ir vidinius pokyčius – praskaidrėjo mintys, atsirado lengvumo jausmas. Negana to, kartu su dieta verslininkas derina ir mankštą, pavyzdžiui, meditaciją ar jogos pratimus.

Antanas Guoga / Asmeninio albumo nuotr.

Vyras neslėpė, kad dietos pradžioje jam buvo labai sunku, kadangi valgymas buvo tapęs paprasčiausiu įpročiu. Dėl alkio Antanui būdavo net sunku užmigti, o trečią badavimo dieną jam pakilo kraujospūdis, kadangi dietos metu jis atsisakė jį kontroliuojančių vaistų.

Nepaisant to, nepasiduoti jį įkvėpė sėkmingos kitų žmonių istorijos. Antanui teko girdėti, kaip šios dietos dėka kai kurie išsigydė net vėžį. Tailande pastaruoju metu viešintis A. Guoga čia sutiko ir savo gimtadienį. Net ir šventiška proga verslininko nepalaužė – jis gyvas tik vandeniu jau antra savaitė.

Šią patirtį vyras juokais vadina išlikimo žaidynėmis (angl. hunger games). Įspūdžiais, kaip sekasi laikytis neįprastos dietos, A. Guoga sutiko pasidalinti ir su skaitytojais.

– Kaip atšventėte 46-ąjį gimtadienį?

– Gimtadienį švenčiau gerdamas vandenį Nai Yang paplūdimyje, Puketo saloje. Atskrido keletas draugų iš Japonijos manęs pasveikinti. Kol jie mėgavosi gimtadienio vakariene, aš nepasidaviau pagundoms ir toliau tęsiau savo vandens dietą.

– Kodėl nusprendėte laikytis vandens dietos?

– Jaučiau, kad atėjo metas permainoms mano gyvenime. Ilgą laiką kovojau su aukštu kraujospūdžiu ir cholesteroliu. Noriu tapti sveikesniu, pakeisti mitybą. Viena svarbiausių priežasčių yra ta, kad noriu ugdyti valią. Vandens dieta yra naudinga ne tik metant svorį, bet taip pat ir dvasiniam apsivalymui. Jaučiu, kad su kiekviena diena savijauta vis gerėja, mintyse vis mažiau streso. Taip pat tobulinu dvasinę pusiausvyrą: lankau jogą, kvėpavimo terapijas.

Antanas Guoga / Asmeninio albumo nuotr.

Nevalgant ilgą laiką sumažėjo ir miego trukmė iki 4-6 val. Nors miegu mažiau negu įprastai, su kiekviena diena savijauta vis geresnė. Su šia dieta noriu fizinio, dvasinio ir emocinio išsivalymo bei geresnės fizinės būklės.

– Kokius jaučiate teigiamus ir neigiamus pokyčius?

– Pirmos 4-ios dienos buvo sunkiausios. Buvo sunku psichologiškai nusiteikti iššūkiui, kai valgymas tampa įpročiu. Bet sąmoningai stengiesi save įtikinti, kad nesi alkanas ir valgyti negali, nes pradėjau savo 14-os dienų detoksikacijos iššūkį.

Pirmomis dienomis kraujo spaudimas buvo labai aukštas, tačiau gydytojas neleido vartoti vaistų, kuriuos naudojau iki detoksikacijos pradžios. Jis įtikino, kad einant laikui spaudimas stabilizuosis ir nebereikės vartoti vaistų, kuriuos vartojau iki dietos pradžios.

Jau 12-ta diena, kuomet nieko nevalgau ir jaučiuosi tikrai puikiai. Kraujo spaudimo ir cholesterolio kiekis kraujyje yra idealus. Mintys tapo švarios, mažiau streso, svoris krenta. Labai džiaugiuosi pasiekimais ir toliau stengsiuosi nesustoti.

– Ar nebaisu, kad tai neigiamai paveiks jūsų sveikatą?

– Visiškai nesijaudinu, kad ši dieta gali neigiamai paveikti mano sveikatą, nes kiekvieną dieną tikrinu kraujo spaudimą. Gydytojai mane konsultuoja, jeigu iškyla klausimų. Apskritai jaučiuosi puikiai, tad nėra ko jaudintis.

Antanas Guoga / Asmeninio albumo nuotr.

– Kiek numetėte kilogramų?

– Per 12-ika dienų pavyko numesti 10-imt kilogramų.

– Dabar jau dvylikta diena, kiek dienų dar tęsis dietos kursas?

– Nėra konkretaus dietos kurso. Mano dietos tikslas buvo 14-ika dienų, jeigu jausiuosi gerai, planuoju pratęsti iki 21-os dienos. Kiekvienas pasirenka asmeniškai.

– Kaip reaguoja žmona Aistė į šį jūsų sprendimą?

– Mano žmona turi tobulą figūrą, jai tikrai nereikia tokios dietos. Be abejo, ji palaiko mano sprendimą, jai svarbu, kad jausčiausi sveikas ir laimingas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA