Žemės ūkio ministerija į Kauną nebus keliama (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Žemės ūkio ministerija į Kauną nebus keliama (papildyta)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Žemės ūkio ministras Andrius Palionis, įvertinęs darbo grupės išvadas dėl ministerijos kėlimo į Kauną, patvirtino, kad visa ministerija nebus keliama.

Kaip skelbiama pranešime spaudai, laikinojoje sostinėje dirbs Programinio projektavimo ir valdymo analizės skyrius ir naujai kuriami Bendradarbiavimo su socialiniais partneriais ir savivaldybėmis bei Infrastruktūros, melioracijos ir biokuro skyriai.

Mokslo ir inovacijų skyrius veiks abiejuose miestuose. Taip pat laikinojoje sostinėje veiks ministerijos priimamasis.

„Stengsimės susigrąžinti dėl perkėlimo vajaus išėjusius iš darbo Vilniuje žmones, ministerijoje labai trūksta specialistų. Dėl pokyčių Kauno skyriuje konsultuosimės su profesine sąjunga, norime išsaugoti visus žmones, jau dirbančius jame“, – susitikime su Žemės ūkio ministerijos darbuotojais kalbėjo ministras.

Šiuo metu Kaune dirba 23 specialistai, planuojama iš viso patvirtinti 30 pareigybių.

Papildyta 15.01 val.

Saulius Skvernelis: vienas iš ŽŪM padalinių bus ir Kaune

Žemės ūkio ministrui trečiadienį pareiškus, kad visa ministerija nesikraustys į Kauną, premjeras S. Skvernelis kartoja, kad padalinių perkėlimas į kitus miestus – svarbus skatinant regioninę politiką.

S. Skvernelio teigimu, atskiri padaliniai bus ne tik Kaune, bet ir Panevėžyje ir Alytuje.

„Žemės ūkio ministerija bus Kaune, tai regioninės politikos dalis. Mes toliau svarstome apie galimybę statyti ministerijos pastatą vadinamame buvusios akademijos miestelyje, būtų prie to klausimo grįžtama, bet svarbiausia, kad dalis arba atskiri padaliniai ministerijų keltųsi į regionus. Kiek kalbėjau su ministru, Kaunas ne paskutinė stotelė, atskiri padaliniai planuojami ir Panevėžyje ir Alytuje, ir tai labai svarbu skatinant regioninę politiką“, – trečiadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA