R. Meilutytė baigė karjerą Kauno savivaldybėje – paliko V. Matijošaičio komandą | Kas vyksta Kaune

R. Meilutytė baigė karjerą Kauno savivaldybėje – paliko V. Matijošaičio komandą

delfi.lt 2019/12/18 16:43
R. Tenio ir DELFI nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Profesionalios plaukikės karjerą nutraukusi Rūta Meilutytė prisijungė prie Kauno miesto mero patarėjų komandos, tačiau ilgai ši karjera netruko, ji nusprendė trauktis.

Tai DELFI patvirtino Kauno savivaldybės atstovai.

„Esame dėkingi Rūtai už puikiai atliktą darbą. Jos patirtis, žinios ir patarimai per pastaruosius kelis mėnesius svariai prisidėjo prie naujojo Vandens sporto centro projekto sportinės dalies sprendinių. Neseniai buvo baigtas projekto ekspertinis vertinimas. Būtent šioje stadijoje Rūtos įžvalgos buvo itin naudingos.

Toliau vyksiančiuose procesuose jos pagalba nebebus kritiškai reikalinga, todėl abipusiai sutarėme, kad atitrūkusi nuo darbų Rūta toliau koncentruosis į mokslus ir kitas asmenines veiklas. Nuoširdžiai linkime jai sėkmės įgyvendinant tolesnius savo tikslus, – teigė Kauno meras V. Matijošaitis. – Vos tik prireikus, Rūta galės prisijungti ir padės rasti palankiausius sprendimus, kad Nemuno saloje iškilsiantis šiuolaikiškas modernus baseinas būtų išties kokybiškas ir patrauklus tiek plaukimo sporto profesionalams, tiek ir visiems entuziastams Kaune.

Tikime, kad 50 metrų ilgio ir 10 plaukimo takų vandens sporto centras taps tinkama erdve ne tik mūsų atletų treniruotėms, bet ir aukšto rango tarptautinėms plaukimo varžyboms. Baigus rengti techninį projektą, prasideda kitas etapas – statybos leidimo gavimas. Tikimės, kad ir jis bus sėkmingai baigtas artimiausiu metu. Iškart po to pradėsime viešųjų pirkimų procedūrą rangovui parinkti. Konkursas turėtų įvykti kitų metų pradžioje.“

R. Meilutytė prie Kauno miesto mero V. Matijošaičio komandos prisijungė šių metų spalį.

Kaune gimusi garsiausia šalies plaukikė Kauno merui patarinėjo sporto, sporto infrastruktūros vystymo ir sveikos gyvensenos klausimais.

„Labai džiaugiuosi šia unikalia galimybe dirbti kartu su Kauno miesto savivaldybe. Tikiuosi, kad galėsiu savo patirtimi būti naudinga Kauno miesto komandai sprendžiant įvairius miesto sporto infrastruktūros ir sveikos gyvensenos klausimus“, – teigė Rūta Meilutytė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA