Vilniečių pamėgti „Sushi Sushi” kuriasi Kauno autobusų stotyje | Kas vyksta Kaune

Vilniečių pamėgti „Sushi Sushi” kuriasi Kauno autobusų stotyje

Organizatorių nuotr.

Jau ne pirmus metus Kauno autobusų stotis tituluojama viena patraukliausių Lietuvoje. Išpuoselėta aplinka ir infrastruktūra į ją sutraukia ne tik atvykstančius ar išvykstančius, bet ir unikalius maitinimo verslus, kurie tampa traukos centrais keliaujantiems bei patogia vieta išalkusiems, pasiilgusiems naujų skonių. Viena tokių – „Sushi Sushi“, šį ketvirtadienį švenčia atidarymą Kaune.

Regis, autobusų stotyje vienu metu lauks net dvi šventės: nemokamas kalėdinis koncertas ir restorano „Sushi Sushi“ atidarymas – ta proga „Sushi Sushi“ komanda laukia kauniečių ir dovanoja 20 proc. nuolaidą visiems suši.

Mėgstantiems įvairovę

„Sushi Sushi“ – žaibiškai išpopuliarėjusi ir net tris sušį „taškus” Vilniuje turinti sušinė, kurią ne vienas drąsiai vadina geriausia sušine sostinėje.

„Sushi Sushi” / Organizatorių nuotr.

„Pagrindinis „Sushi Sushi“ išskirtinumas tarp kitų yra galimybė susikurti visiškai individualų sušių rinkinį. Suši gaminamas kruopščių profesionalų, visada šviežias, skanus ir sotus. Mes tai vadiname „sushi PICK ’n’ MIX“. Kaip ir sufleruoja pavadinimas, tai reiškia, kad jums nebūtina rinktis vieno skonio – sistema sukurta taip, kad galėtumėte paragauti kuo daugiau skirtingų sušių vienu metu. Šiuo metu meniu siūlome net 38-nis išpuoselėtus variantus, kuriuos lengvai galite išsirinkti specialioje vitrinoje arba paprašyti patarimo „Sushi Sushi“ eksperto”, – pasakoja „Sushi Sushi“ atstovai.

Vilniuje startavęs ir užaugęs ženklas penkerių metų gimtadienio proga nusprendė įpūsti vėjo į sušių rinką ir Kaune. „Konkurencingasis Vilnius išmokė nuolatos siekti geriausio, tikimės, mūsų pastangas įvertins ir čia“, – šypsosi sušio meistrai.

Pasak jų, vieta Kauno autobusų stotyje pasirinkta tiek dėl patogios lokacijos, tiek dėl nuojautos, kad ši lokacija iš tiesų tampa savotišku „food spot“ (liet. maitinimo tašku).

„Sushi Sushi” / Organizatorių nuotr.

Kokius sušius labiausiai mėgsta lietuviai?

„Sushi Sushi“ atstovų teigimu, lietuviai labiausiai mėgsta ne tradicinius (žalios žuvies bei ryžių pagrindu kurtus), o kiek patobulintus, europietiškai virtuvei artimesnius sušius: kepti, virti, marinuoti suši elementai jau gali būti tituluojami „lietuviškaisiais“. Tokia tendencija Lietuvoje nekinta jau eilę metų.

„Stengiamės nustebinti: sukurti kuo daugiau ryškių, unikalių skonių, būtent todėl gabaliukai yra konkurencingai dideli: taip norime suteikti galimybę kiekvieną pasirinktą skonį labiau išjausti. Daug dėmesio skiriame ir estetikai, juk tie patys japonai mėgsta sakyti, kad jeigu maistas nėra malonus akims, kažin ar jis teiks džiaugsmą skrandžiui“.

Be įprastinių pasiūlymų „Sushi Sushi“ siūlys ir dienos pietus: 8-nių sušių rinkinį bus galima derinti su sriuba, vištiena, lašiša ar karštais „vrapais“ (suktinukais).

„Sushi Sushi” / Organizatorių nuotr.

Idėja dovanai – šventiniai rinkiniai

Dėl minėtos estetikos ar, galbūt, dėl galimybės patogiai rinktis bei dalintis – sušiai jau vis dažniau karaliauja ne tik ant laisvalaikio, bet ir ant oficialių susitikimų ar šventinio stalo. Kartais jie gali tapti ir puikia dovana – štai „Sushi Sushi“ kuria originalius rinkinius pačiomis įvairiausiomis tematikomis: nuo rožinio rinkinio moters dieną iki trispalvio minint valstybines šventes.

„Artimiausioms žiemos šventėms kuriame įspūdingai atrodančius šventinius rinkinius su solidžiu įpakavimu ir netgi pasveikinimais“, – apie idėją šventiniam stalui ar originaliai dovanai pasakoja „Sushi Sushi“.

„Sushi Sushi“ rasite Kauno autobusų stotyje, šalia „Rimi“. Atidarymo proga visiems sušiams savaitgalį taikoma 20 proc. nuolaida.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA