Mirė Sugiharos fondo direktorius S. Dovidavičius | Kas vyksta Kaune

Mirė Sugiharos fondo direktorius S. Dovidavičius

Bella Shirin "Facebook" nuotr.

Sugiharos fondas praneša, kad savaitgalį mirė jo direktorius Simonas Dovidavičius.

S. Dovidavičius tikras kaunietis, gimęs 1960 m. lapkričio 4 d. Kaune. 1978 m. baigė J. Aleksonio vidurinę mokyklą („Saulės“ gimnaziją). Būdamas moksleiviu žaidė šachmatais ir yra laimėjęs ne vieną turnyrą. 1978-1984 m. studijavo Kauno politechnikos institute, kur įgijo tiksliosios mechanikos prietaisų inžinieriaus specialybę.

Ilgą laiką dirbo Kauno radijo gamykloje „Banga” bei Lietuvos ir Švedijos bendroje įmonėje „Pentacom”.

Nuo 2001 m. jis buvo Sugiharos fondo „Diplomatai už gyvybę” direktorius. Būtent šis darbas ir tapo jo pagrindine veikla, neatsiejama jo asmenybės ir likimo dalimi. Simonas mylėjo savo darbą, nuolat gilinosi į žydų gyvenimo istoriją Lietuvoje, aktyviai dalyvavo žydų bendruomenės veikloje ir rūpinosi jos nariais, buvo aktyvus gidas ir šį darbą puikiai išmanė.

Savo veikla ir rūpestingumu jis palietė daugelio gyvenimus. Sugiharos namai buvo kupini Simono rūpesčio ir kasdienio kruopštaus darbo.

Jo gera ir kilni širdis staiga sustojo gruodžio 14-ąją: būtent šią dieną prieš 20 metų buvo įsteigtas Sugiharos fondas „Diplomatai už gyvybę“, kurio veikla taip nuoširdžiai rūpinosi Simonas.

Velionis bus pašarvotas Šv. Antano bažnyčioje (Kaune, Radvilėnų pl.11) gruodžio 17d.15val. Laidotuves – gruodžio. 18d. 12val. Žydu kapinėse (H. Ir O. Minkovskių g.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA