Kaune atidaryta šalyje unikali aktyvaus laisvalaikio erdvė „Active Space“ | Kas vyksta Kaune

Kaune atidaryta šalyje unikali aktyvaus laisvalaikio erdvė „Active Space“

Organizatorių nuotr.

Antrąjį gruodžio savaitgalį Kaune duris atvėrė unikali aktyvaus laisvalaikio erdvė „Active Space“. Savanorių pr. 286A įsikūrusioje erdvėje lankytojų lauks kruopščiai atrinkti, specialiu užsakymu iš JAV atgabenti ir pasaulines aktyvaus laisvalaikio tendencijas atitinkantys interaktyvūs žaidimai.

[galerija kiek=”12″]

Dėka šių naujų, reakciją, miklumą, fizinę formą ar net šokių judesius išbandyti leisiančių pramogų, „Active Space“ bus vienintelė tokio tipo laisvalaikio erdvė ne tik Kaune, bet ir visoje šalyje.

Kaip pasakoja erdvės įkūrėja Diana Zasimauskienė, idėja sukurti „Active Space“ kilo pradėjus organizuoti savo vyresniojo vaiko gimtadienį. Pradėjusi ieškoti šventei tinkamų, įtraukiančių ir originalių vietų, kaunietė atsidūrė aklavietėje.

„Atrodo paprasta užduotis – suorganizuoti paauglio vaiko gimtadienį – tapo didžiuliu galvos skausmu, – pasakoja D. Zasimauskienė. – Ėmė atrodyti, kad Kaune gimtadieniai organizuojami tik pradinių klasių vaikams. Nusprendžiau imtis iniciatyvos ir sukurti erdvę, kuri išspręstų mano bei kitų tėvų problemą. Tai vieta, kurioje smagiai laiką gali praleisti tiek paaugliai, tiek aktyvų laisvalaikį mėgstančių suaugusių žmonių kompanija, tiek įmonė, organizuojanti kalėdinę šventę.“

Diana Zasimauskienė / Organizatorių nuotr.

Pirmieji tokio tipo žaidimai šalyje

Išsikėlusi sau tikslą – sukurti unikalią pramogų ir laisvalaikio erdvę mieste, „Active Space“ įkūrėja paskyrė daug laiko ir energijos, kol atrinko vyresniems vaikams bei suaugusiems tinkamų interaktyvių pramogų sąrašą. Pastangos atsipirko – „Active Space“ žaidimų įrenginiai bus pirmieji tokie Lietuvoje.

„Siekėme atrasti pramogas, kurių iki šiol mūsų mieste, ar net šalyje niekas nebūtų matę ar bandę. Tai kainavo ne vieną bemiegę naktį ir, vėliau, įtemptas darbo dienas, siekiant surasti patikimus žaidimų tiekėjus, – sako D. Zasimauskienė. – Įrenginį, kuris patraukė mano akį ir atrodė taip, kad pati užsidegiau noru išbandyti, radau JAV, tad, atitinkamai, užtruko daug laiko, kol šios priemonės pasiekė Kauną.“

Išskirtinės, pramogų erdvėje lankytojų jau laukiančios priemonės – „TWALL“ ir „Sportsgames“ žaidimai. Integruotų liečiamųjų sensorių pagalba „TWALL“ suteiks galimybę išbandyti savo reakciją bei rankų miklumą, o siekiant įdomumo lankytojai galės ir konkuruoti tarpusavyje. Tuo tarpu, žaidimas „Sportsgames“ taps šokti mėgstančių lankytojų favoritų. Abi šios pramogos, anot įkūrėjos, privers paprakaituoti ir pasitikrinti savo fizines galimybes.

Laisvalaikio erdvė „Active Space“ / Organizatorių nuotr.

„Tiesa, aktyvaus laisvalaikio erdvėje turėsime ne tik šiuos įrenginius, bet ir įprastas, mūsų visų jau pamėgtas pramogas. Laukdami savo eilės prie pagrindinių žaidimų, lankytojai galės žaisti stalo futbolą, dartus, naudotis konsolėmis, užkandžiauti specialioje maisto zonoje ar net spręsti ant sienų esančius rebusus bei kitus galvosūkius“, – pasakoja „Active Space“ įkūrėja.

Norinčių išbandyti – netrūksta

Vos paskelbus apie naujosios erdvės atidarymą, „Active Space“ žinučių dėžutę socialiniame tinkle „Facebook“ užplūdo pramogas išbandyti norinčių kauniečių laiškai.

„Pirmosios reakcijos tų, kuriuos pasiekė mūsų paslaugos reklama – itin teigiamos. Galima drąsiai teigti, kad kauniečiams trūko originalių ir aktyvių pramogų. Dėl šios priežasties, labai džiaugiuosi, galėdama pasiūlyti jas, ir ypač šiuo metų periodu – kai lauke tamsu ir šalta“, – sako Diana.

Išbandyti naująsias pramogas kauniečiai bei miesto svečiai gali adresu Savanorių pr. 286A. Norintys suplanuoti apsilankymą aktyvaus laisvalaikio erdvėje jau dabar gali registruotis susisiekdami asmenine žinute „Active Space“ paskyroje „Facebook“ tinkle arba paskambinę telefonu +37061351545.

Daugiau informacijos apie „Active Space“ žaidimus ir pramogas galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA