Vienas didžiausių Kauno darbdavių masiškai atleidžia darbuotojus | Kas vyksta Kaune

Vienas didžiausių Kauno darbdavių masiškai atleidžia darbuotojus

„Intermedix Lietuva“ biuras Kaune / R. Tenio nuotr.

Kaune registruotas JAV technologijų kompanijos „Intermedix Lietuva“, dabar besivadinančios „R1 RCM“, padalinys praneša mūsų šalyje keičiantis strategiją. Viešai prieinamais duomenimis, per metus čia atleisti keli šimtai darbuotojų – gali būti, kad bendrovė visiškai pasitrauks iš Lietuvos.

Kaip naujienų portale 15min besiremdama „Sodros“ duomenimis rašo Karolina Stažytė, gruodžio 12 d. Kaune įsikūrusioje įmonėje „Intermedix Lietuva“ buvo 475 darbuotojai, t. y. 301 mažiau nei prieš metus, kai dirbo 776 asmenys.

15min šaltinio žiniomis, kompanijoje masiškai atleidžiami darbuotojai. Esą daugelis dirbs tik iki sausio 1-osios – Kauno padalinį numatoma uždaryti pavasarį, o veiklą žadama perkelti į Indiją. Šaltinis teigė jau dabar vadovus vykstant ten apmokyti darbuotojų.

JAV technologijų kompanija „R1 RCM“, kuriai priklauso Kaune įsikūręs sveikatos apsaugos ir paslaugų centras, anksčiau veikęs „Intermedix“ pavadinimu, pirmadienį išplatintame pranešime patvirtino nusprendusi keisti strategiją Lietuvoje. Pasak centro direktoriaus Luko Jankausko, šis sprendimas yra globalių pokyčių ir procesų efektyvinimo dalis.

„Kaip ir bet kuri tarptautinė kompanija, R1 nuolat vertina savo paslaugų pasiūlą, besikeičiančias pasaulines rinkas ir klientų poreikius. Šių procesų metu taip pat buvo vertinamos lokacijos, kuriose kompanija vykdo operacijas. Sprendimas sutelkti veiklą kitose esamuose R1 globaliuose paslaugų centruose – šių strateginių vertinimų rezultatas. Noriu pabrėžti, kad laukiantys pokyčiai vyksta globaliu mastu ir yra visiškai atsieti nuo Lietuvos investicinės aplinkos“, – pranešime cituojamas L. Jankauskas.

Šiuo metu, nurodoma pranešime, vis dar vyksta verslo poreikių ir rizikos vertinimas, tačiau jau yra nuspręsta mažinti kompanijos veiklos apimtis Lietuvoje. Nors konkrečių sprendimų nėra priimta, tačiau neatmetama galimybė ateityje apskritai stabdyti veiklą Lietuvoje.

„Per šešerius veiklos Lietuvoje metus subūrėme konkurencingą ir stiprią komandą, nuolat bendradarbiavome su Kauno akademine bendruomene, pritraukėme ir padėjome augti ne vienam jaunam talentui. Todėl dar kartą noriu pabrėžti, kad šie sprendimai nėra susiję su atskirų asmenų ar komandos rezultatais, miesto ar šalies investicine aplinka.

Šalies paslaugų infrastruktūrą, talentų gebėjimus kurti pridėtinę vertę ir atliepti pasaulinius poreikius vertiname tik teigiamai. Esame įsitikinę, kad darbuotojai buvo ir yra svarbiausias kompanijos turtas, todėl apie tarptautinės kompanijos sprendimus ir laukiančius pokyčius juos informuojame pirmiausia. Apie tai taip pat pranešėme visoms kitoms suinteresuotoms šalims“, – sako paslaugų centro Kaune vadovas.

Jo teigimu, įgyvendinant pokyčius, bus užtikrinti visi teisiniai ir finansiniai kompanijos įsipareigojimai darbuotojams ir siekiama pagelbėti jiems integruotis į darbo rinką.

Bendrovė „R1 RCM“ (buvusi „Intermedix Lietuva“) Lietuvoje įsteigta 2013 m. kaip operacijų centras, aptarnaujantis įvairius sveikatos priežiūros paslaugų teikėjus, valstybines įstaigas ir įmones daugiau nei 25 šalyse. Centro darbuotojai teikia IT sistemų, duomenų valdymo ir administravimo bei daugybę kitų paslaugų. Šiuo metu bendrovės padalinyje Kaune iš viso dirba beveik 500 darbuotojų.

„Per šešerius veiklos metus bendrovė sumokėjo daugiau nei 15 mln. Eur mokesčių, investavo į darbuotojų ugdymą, perspektyvų ir karjeros galimybių sudarymą daugybei jaunų ir išsilavinusių talentų Kaune. Nuo pat veiklos pradžios Lietuvoje kompanija išskirtinį dėmesį skyrė bendradarbiavimui su Kauno universitetais bei skatinamųjų stipendijų steigimui“, – nurodoma pranešime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA