Šilainių ir Kauno rajono gyventojai pirmadienio popietę liko be elektros (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Šilainių ir Kauno rajono gyventojai pirmadienio popietę liko be elektros (atnaujinta)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė be elektros likusių gyventojų klausimai. Pasirodo, dėl gedimo elektros tiekimas sutriko dalyje Šilainių ir Kauno rajono.

Kaip pasakojo portalui parašęs skaitytojas, elektra dingo apie 15 val. Vyro teigimu, tiekimas nutrūko didžiojoje dalyje Šilainių.

Kaunietis mėgino susisiekti su bendrovėmis „Ignitis“ ir „Kauno energija“, tačiau prisiskambinti nepavyko. Galiausiai „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) vyrui nurodė, kad elektros tiekimas sutriko dėl įrangos gedimo.

Apie atjungtą elektrą skaitytojų žinutės plaukė ir gerokai po 15 val. – žmonės raportavo, kad sutrikęs tiekimas Baltijos gatvėje, Žemaičių plente.

Interaktyvaus ESO atjungimų žemėlapio duomenimis, Šilainiuose sutrikimai galėjo paveikti apie 570 klientų. Elektra dingo ir šiauriau esančiose Kauno rajono gyvenvietėse – Giraitėje, Kumpiuose, Šakiuose. Čia trikdžius galėjo pajusti apie 1,5 tūkst. klientų.

Žemėlapyje informuojama, kad elektra atjungta 14.52 val., atkurti tiekimą planuojama 16 val.

„Kas vyksta Kaune“ dėl tikslesnių gedimo priežasčių išsiuntė užklausą ESO atstovams. Gavę daugiau informacijos, papildysime.

Atnaujinta 16.46 val.

ESO Ryšių su visuomene projektų vadovas Tomas Kavaliauskas apie 16.30 val. nurodė, kad elektros galėjo būti netekę apie 2,5 tūkst. klientų, tačiau šiuo metu tiekimas jau atstatytas visiems.

Gedimas įvyko Šilainiuose, incidento priežastis nustatinėja išvykusi darbininkų brigada. „Pirmoje vietoje gyventojams skubama atkurti elektros tiekimą, o tuomet aiškinamasi, dėl ko kilo gedimas“, – aiškino T. Kavaliauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA