Kauno Kalėdų eglutę aplankė žmogus-vienaragis | Kas vyksta Kaune

Kauno Kalėdų eglutę aplankė žmogus-vienaragis

R. Tenio nuotr.

Nors sniego gruodis kol kas šykšti, nuostabų Kauno kalėdinės eglės spalvų žaismą kuria ir Rotušės aikštėje telkšančios balutės. O pagrindinei miesto šventinei puošmenai nestinga lankytojų – prie kosminės žaliaskarės pirmadienio vakarą sukiojosi ir stebuklingas personažas.

Iki gražiausių metų švenčių likus tik kiek daugiau nei savaitei, net ir darbo dienos vakarą Kauno kalėdinė eglutė Rotušės aikštėje nevieniša.

Būreliai miestiečių pirmadienį mielai leido laiką Kalėdų miestelyje, o daugiausia dėmesio ir objektyvų, žinoma, krypo į ryškiomis spalvomis švytinčią eglę.

„Kas vyksta Kaune“ fotografas įamžino ir puikiai nusiteikusį prie kosminių dekoracijų pozuojantį vyruką vienaragio kauke – neabejotinai tinkamas aksesuaras pašėlusiam menininkės Jolantos Šmidtienės ir dailininkės Aušros Kleizaitės vaizduotės vaisiui.

[susije_video kurie=””]

Primename, kad įžiebus Kauno eglę, Rotušės aikštėje antrąkart suskambo ir Kalėdų radijas, kuris kalėdines melodijas gros visą šventinį laikotarpį. Pageidaujamas dainas renkasi patys kauniečiai – savo mėgstamą takelį į Kalėdų radijo repertuarą galima įtraukti portale „Kas vyksta Kaune“.

Kaip anksčiau pasakojo eglutės autorė J. Šmidtienė, plastikas fantastinių formų dekoracijoms jau pernai pasirinktas ne šiaip sau. Norėta ir, prisilaikant socialinės atsakomybės, privalėta perdirbti visus šiaudelius.

„Pristačius juos į „Granplastą“, pagal mūsų spalvinius pageidavimus pagaminta plastikinė plėvelė. (…) Šiųmečiams papuošimams sunaudota maždaug tiek plastiko, kiek dabino ankstesnį medį“, – kalbėjo J. Šmidtienė.

Prie eglutės dirbo daugiau kaip 20 žmonių, du su puse mėnesio gamintos vien dekoracijos, o eglė, atskleidė menininkė, suprojektuota dar prieš anuos Naujuosius metus. Eglišakių karkasui padengti atvežti aštuoni sunkvežimiai, lempučių visai aikštei apšviesti panaudota apie 3 km.

Šių metų papuošimams naudojama prieš du dešimtmečius A. Kleizaitės atrasta gana sudėtinga technologija – kiekvienas žiuželis atskirai formuojamas rankomis. O „nurengus“ eglutę, plastikas lygiai taip pat keliaus į „Granplastą“ perdirbimui – kuo jis pavirs, priklauso jau nuo gamintojo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA