Finansinių nusikaltimų tarnyba du kauniečius įtaria pasisavinus 90 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Finansinių nusikaltimų tarnyba du kauniečius įtaria pasisavinus 90 tūkst. eurų

BNS 2019/12/16 11:28
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Finansinių nusikaltimų tarnyba (FNTT) du kauniečius įtaria pasisavinus 90 tūkst. eurų, pirmadienį pranešė tarnyba.

Anot FNTT, 34 metų kaunietis įtariamas apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų teikimu, taip pat įtarimai pateikti dalį pinigų pasisavinti padėjusiam 39 metų to paties miesto gyventojui.

Pirminę informaciją apie galimą nusikalstamą veiklą FNTT tyrėjams pateikė Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojai.

Atliekant tyrimą surinkta duomenų, kad finansų, investicinės veiklos, darbuotojų įdarbinimu į viešojo maitinimo įstaigas, konsultavimu užsiimančios bendrovės direktorė ir vienintelė akcininkė buvo Kauno gyventoja.

„Realiai šiai bendrovei vadovavo jos draugas, kuris tuo pačiu metu keliose Kauno bendrovėse dirbo tiek konsultantu, tiek direktoriaus pavaduotoju“, – teigia FNTT.

Tyrėjai išaiškino, kad 34 metų vyras į buhalteriją įtraukė iš kelių bendrovių gautas sąskaitas faktūras apie neva suteiktas garso įrangos nuomos paslaugas ar nekilnojamojo turto paieškas Didžiojoje Britanijoje ir Švedijoje.

Tarnybos duomenimis, dalį buhalterinės apskaitos dokumentų jam galėjo pateikti pažįstamas kaunietis, anksčiau teistas už finansinius nusikaltimus.

FNTT tyrėjai nustatė, kad minimų paslaugų Kaune veikianti bendrovė negavo ir niekas negalėjo jų suteikti. Įtariama, kad kaunietis turėjo galimybę naudotis savo draugės bendrovės bankų kortelėmis ir atsiskaityti grynaisiais pinigais šios įmonės vardu.

„Tokiu būdu 34 metų kaunietis kartu su savo pažįstamu per vienus metus iš finansų, investicinės veiklos konsultavimo bendrovės pasisavino 93 tūkst. eurų“, – tvirtina FNTT.

Ši baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui. Kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA