Garliavoje atsidariusioje parduotuvėje – gėrybės iš kaimo | Kas vyksta Kaune

Garliavoje atsidariusioje parduotuvėje – gėrybės iš kaimo

Organizatorių nuotr.

Garliavoje iškilmingai atverta jau trečioji Lietuvos ūkininkų kooperatinė parduotuvė „Kraitė“, siūlanti vartotojams sveikų, šviežių ir kokybiškų maisto produktų iš Lietuvos ūkių. Kitos dvi jau sėkmingai veikia Petrašiūnuose ir Jonavoje.

[galerija kiek=”4″]

Lietuvos ūkių gėrybės 

Dar turgeliais po stogu vadinamose „Kraitėse“ prekiaujama 6-12 ūkininkų produkcija. Tai švieži ir rauginti vaisiai bei daržovės, mėsos, pieno, duonos gaminiai, įvairūs pagardai, obuolių sultys, medus, kruopos, sėmenų ir rapsų aliejai, kiti mūsų šalies ūkininkų gaminiai. Tiesiai iš ūkių visa produkcija į „Kraites“ patenka labai greitai, be tarpininkų, kas garantuoja produktų šviežumą.

Reikia pastebėti, kad didelė dalis „Kraitėse“ vartotojams siūlomų produktų yra sertifikuoti ir žymimi ženklų „Kokybė“. Tai pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto produktų kokybės sistemą pagaminti produktai.

Nuo įprastinės produkcijos skiriasi tuo, kad juos gaminant ribojami mineralinių trąšų, pesticidų kiekiai, naudojimas dažnumas ir laikas. Tokie produktai ir jų gamybos procesas išsiskiria natūralumu, maistingumu bei aplinkos tausojimo aspektais. Be to, garantuojama, kad tai yra tikrai lietuviškas produktas.

Siūlomas platus asortimentas

Kooperatinių parduotuvių – turgelių po stogu privalumus jau įvertino ir patys ūkininkai. Susivieniję keli ūkininkai samdo vieną pardavėją, įsigyja prekybos įrangą, kas gerokai sumažina prekybos kaštus. Taip prekiauti tikrai pigiau, negu steigti prekybos vietas kiekvienam atskirai.

Taip pat labai svarbu, kad „Kraitėse“ pirkėjams siūlomas platus kaimiškų maisto produktų asortimentas. Būtent dėl mažo asortimento iki šiol nesėkme dažniausiai baigdavosi pavienių ūkininkų bandymai steigti savo prekybos vietas.

„Kraičių“ steigėjo – žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė“ vadovas Mindaugas Maciulevičius pabrėžia, kad pagrindinis plečiamo kooperatinių parduotuvių tinklo tikslas – maksimaliai patenkinti šiuolaikinio vartotojo poreikius. „Neslėpsiu – pritraukti ir išlaikyti vartotojus nelengvas uždavinys, tam reikia didelės kantrybės, darbo ir bendrų pastangų. Siekiame, kad parduotuvės – turgeliai būtų patrauklūs ir vartotojai norėtų čia apsilankyti dar ir dar kartą. Todėl esame nustatę vartotojams patogų „Kraičių“ darbo laiką, stengiamės pasiūlyti kuo platesnį prekių asortimentą, kad natūralų, kaimišką maistą vertinantys vartotojai kuo daugiau jo pas mus rastų“, – sako M. Maciulevičius.

Pasiūla ir mobiliuose turgeliuose

Žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviško ūkio kokybė“ kaimiškų natūralių lietuviškų maisto produktų vartotojams siūlo ir jau dešimtmetį veikiančiuose mobiliuose ūkininkų turgeliuose. Iš viso 43 mobilieji ūkininkų turgeliai veikia tam tikromis savaitės dienomis prie skirtingų prekybos centrų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Tie, kurie į ūkininkų turgelius negali užsukti ryto valandomis, kaimiškų produktų gali rasti dvylikoje didžiausių „Maxima“ parduotuvių veikiančiuose kooperatyvo skyriuose „Linkėjimai iš kaimo“, kur savo produktus tiekia turgeliuose populiarumo sulaukę ūkininkai.

Šiuo metu kooperatyvas bendradarbiauja su 500 natūralaus ir šviežio maisto tiekėjų. Jie gamina 30 sertifikuotų nacionalinės kokybės produktų, pažymėtų ženklu „Kokybė“ ir apie 50 ekologiškų produktų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA