Socialdarbiečiai išsirinko naują partijos simbolį | Kas vyksta Kaune

Socialdarbiečiai išsirinko naują partijos simbolį

LSDDP, DELFI nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP) nusprendė, kad partijos simboliu nuo šiol bus bebras. Naujasis logotipas bus pristatytas pirmadienį, o socialdarbiečiai su kalėdiškai pasidabinusiu bebru jau siunčia atvirukus.

Kaip portale 15min rašo Roberta Tracevičiūtė, partinėje emblemoje rožę taip pat pavaizdavę socialdarbiečiai naująjį partijos simbolį – bebrą – pristatys pirmadienį. Savo kalėdiniame atviruke socialdarbiečiai jau pavaizdavo šį gyvūną.

LSDDP kalėdinis atvirukas / LSDDP nuotr.

LSDDP pirmininkas Gediminas Kirkilas portalui sakė, kad gyvūnai figūruoja įvairių pasaulio partijų logotipuose, bene žymiausi – JAV demokratus ir respublikonus simbolizuojantys asilas ir dramblys.

„Net ir Lietuvos partijos turi. Kaip žinote, konservatoriai – kregždutes. Nežinau tik, kodėl jie pamiršo jas. „Valstiečiai“ turi gandriuką. O kadangi mus jau čia pradėjo taip vadinti, tai nusprendėme, kad bebras – visiškai geras simbolis: pozityvus, statytojas, statybininkas“, – 15min pasakojo G. Kirkilas.

Jis aiškino, kad bebras yra pozityvus gyvūnas, reikalingas mūsų ekosistemai. Be to, kaip akcentavo politikas, jis veikia kolektyviai, tad šis simbolis partijai tiko, nors bebrais socialdarbiečiai kartais vadinami pašiepiančiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA