Jaunavedžiai vestuvėms šiemet rinkosi vasaros savaitgalius, kitąmet dominuoja skaičių magija | Kas vyksta Kaune

Jaunavedžiai vestuvėms šiemet rinkosi vasaros savaitgalius, kitąmet dominuoja skaičių magija

Asociatyvi / Delfi.lt nuotr.

Magiški skaičių deriniai šiais metais nebuvo pagrindinis veiksnys renkantis vestuvių datą, tačiau artėjantis naujasis dešimtmetis jaunavedžiams pasiūlys daugiau ypatingų ir išskirtinių dienų sumainyti žiedus, ypatingai vasario mėnesį.

Besibaigiant metams jau galima apibendrinti šių metų vestuvių madas. Remiantis Registrų centro administruojama Metrikacijos paslaugų informacine sistema (MEPIS), į kurią plūsta informacija iš visų šalies metrikacijos skyrių, viso Lietuvoje šiemet jau užregistruota beveik 20,5 tūkst. santuokų.

Šiais metais daugiausiai porų susituokė vasaros pabaigoje. Absoliučiai populiariausia vestuvių diena 2019 metais buvo rugpjūčio 17-oji, šeštadienis, kai žiedus sumainė 472 poros. Jaunavedžiams patrauklūs šiemet buvo ir kiti du rugpjūčio savaitgaliai – rugpjūčio 24-ąją Lietuvoje susituokė 456 poros, o rugpjūčio 10 dieną – 448.

Populiarios vestuvių datos šiemet taip pat buvo liepos 20-oji (424 santuokos), gegužės 25-oji (421 santuoka), liepos 27-oji (399) ir rugsėjo 7 diena (393).

Savo vestuves dar tik planuojantys jaunieji skuba rezervuoti iškilmingos šventės datą. Skirtingai nei 2019 metais, artėjantys 2020-ieji poroms pasiūlys daugiau progų susieti savo šventę su ypatingu skaičių deriniu.

Pavyzdžiui, MEPIS sistemoje 2020 m. vasario 20-ąją (ketvirtadienį) ir 22 dienomis (šeštadienį) savo vestuves kelti po daugiau kaip 50 porų. Be to, Šv. Valentino diena ateinančiais metais bus penktadienį, tad pageidavimą susituokti šią dieną jau išreiškė per 30 porų. Šiais metais vasario 14-ąją susituokė beveik 80 jaunavedžių.

Artėjantys Naujieji metai, kai žengsime ne tik į kitus metus, bet ir į naują dešimtmetį, beveik 50-čiai porų taip pat pasirodė ypatinga proga apsikeisti santuokos įžadais.

Vis dėlto, apskritai populiariausios kitų metų vestuvių datos ir toliau turėtų išlikti vasaros savaitgaliais. MEPIS duomenimis, šiuo metu daugiausiai santuokų rezervuota rugpjūčio 8-ąją ir 22-ąją, taip pat birželio 20-ąją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA