Kauno senjorai šiuolaikiškoje virtuvėje ryžtasi keisti mitybos įpročius | Kas vyksta Kaune

Kauno senjorai šiuolaikiškoje virtuvėje ryžtasi keisti mitybos įpročius

Organizatorių nuotr.

Panemunėje įsikūrusiame Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biure Europos sąjungos struktūrinių fondų lėšomis įrengta šiuolaikinius standartus atitinkanti virtuvė, kurioje Kauno senjorai yra mokomi gaminti ir valgyti sveikiau.

Dar vaikystėje susiformavę neteisingi mitybos įpročiai – viena iš priežasčių, lemiančių vyresnio amžiaus žmonių sergamumą širdies ir kraujagyslių ligomis. Taisyklinga ir sveika mityba ne mažiau svarbi ir kitų ligų prevencijai, taip pat aktuali svorio kontrolei, kuris dažnai sąlygoja tokias ligas, kaip diabetas, apsunkina judėjimą, o mažas fizinis aktyvumas yra dar didesnio spektro ligų priežastis.

Visuomenės sveikatos biuras / Organizatorių nuotr.

Lapkritį startavo pirmasis senjorų susitikimas ir naujos, šiuolaikiškos virtuvės atidarymas, Panemunėje, Vaidoto g. 115. Nuo šiol šiose patalpose Kauno visuomenės sveikatos biuras organizuos visą ciklą paskaitų ir mokymų, skirtų keisti vyresnio amžiaus žmonių mitybos įpročius bei stereotipus, mokyti senolius valgyti sveikiau. Taip pat atsisakyti menkaverčių produktų bei keisti juos turinčiais daugiau vitaminų ir kitų žmogaus organizmui reikalingų mineralinių medžiagų.

Kauno visuomenės sveikatos biuro specialistės Jūratės Jackytės teigimu, mokymų metu senjorai galės ne tik gauti daug reikalingų teorinių žinių, bet ir patys, prižiūrimi lektorių, mokytis gaminti sveikiau.

Visuomenės sveikatos biuras / Organizatorių nuotr.

Sveikesnę mitybą skatinantys užsiėmimai vyks sausio 29, vasario 5, 19 bei 26 dienomis. Vieno užsiėmimo trukmė – apie 4 valandas, o jo metu senjorai gaus ne tik teorinių žinių, bet ir informaciją kaip skaityti produktų sudėčių etiketes bei sveikesnio maisto paruošimo praktinius mokymus. 

Pernai rudenį prasidėjusio sveiką kauniečių senjorų gyvenseną skatinančio projekto tikslas – ugdyti vyresnio amžiaus žmonių sveikos gyvensenos įpročius, didinti jų fizinį aktyvumą bei gerinti psichinės sveikatos būseną. 

Jau dabar senjorai gali registruotis į sveikesnę mitybą skatinantys užsiėmimus, vyksiančius sausio mėnesį tel. 867373593 arba 837454717.

Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA