Atsinaujinusi programa „Iniciatyvos Kaunui 2020“ laukia originalių idėjų | Kas vyksta Kaune

Atsinaujinusi programa „Iniciatyvos Kaunui 2020“ laukia originalių idėjų

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Kasmetinė Kauno miesto savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“ paskelbė pirmuosius kvietimus teikti paraiškas įvairių sričių projektams finansuoti. Tai galimybė nevyriausybinėms organizacijoms įgyvendinti naujas, originalias idėjas, susijusias su gyventojų kultūros ugdymu, socialinių paslaugų plėtra, fizinio aktyvumo ir sporto veiklų organizavimu, jaunimo bei vaikų užimtumu.

Kaip rašoma pranešime spaudai, nuo šiol registracija vyks tik internete. Be to, kitą savaitę rengiami mokymai būsimiems pareiškėjams.

Jau penktus metus skaičiuojanti programa „Iniciatyvos Kaunui“ kviečia nevyriausybinio sektoriaus organizacijas siūlyti inovatyvius projektus, kurie atitiktų miesto strateginius tikslus. Svarbiausias kriterijus – kad iniciatyvos būtų naudingos Kaunui ir patiems kauniečiams.

„Pagrindinis „Iniciatyvų Kaunui“ principas išlieka tas pats: kiekvienas kaunietis gali prisidėti siūlant ir įgyvendinant miestui bei jo žmonėms palankius sumanymus, o Kaunas pasirengęs finansiškai prisidėti prie tokių projektų realizavimo. Kasmet keliame kokybės kartelę aukštyn, tikėdamiesi naujovių, netradicinių sprendimų. Svarbu, kad iniciatyvos būtų reikalingos Kaunui ir ne tik teoriškai patrauklios, bet teiktų realius, objektyviai pamatuojamus rezultatus“, – apie projektams keliamus lūkesčius kalbėjo Kauno mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Pasak vicemerės, organizacijų aktyvumas nuolat auga. Siekiant supaprastinti paraiškų teikimo procedūras, šiemet įdiegta naujovė – elektroninė „Iniciatyvų Kaunui“ registracijos sistema. Taigi visus reikiamus dokumentus nuo šiol galima greičiau ir paprasčiau pateikti internetu.

Pirmadienį, gruodžio 16 dieną, 14 val. Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje rengiamas susitikimas, kuriame bus pristatytos šių metų „Iniciatyvų Kaunui“ naujovės bei prioritetai. Organizatoriai atsakys į visus projektų autoriams rūpimus klausimus.

Dalyvių laukia nemokamas seminaras apie komunikaciją socialiniuose tinkluose ir kitus efektyvaus viešinimo metodus. Mokymus ves lektoriai Domantas Širvinskas ir Akvilė Kavaliauskaitė.

Pagrindiniai projektų atrankos bei vertinimo kriterijai ir toliau išlieka nepakitę. Nepriklausomi ekspertai didžiausią dėmesį skirs aktualumui, kad siūlomos projektinės veiklos paliestų kuo platesnį žmonių ratą. Dėl to labai svarbu, kad pareiškėjai orientuotųsi į efektyvumą siekiant užsibrėžtų rezultatų.

Šiuo metu projektų paraiškas galima teikti keturiose srityse: bendrosios gyventojų kultūros ugdymas, socialinių paslaugų plėtra, fizinio aktyvumo ir sporto veiklų organizavimas bei jaunimo įgalinimo ir vaikų užimtumas.

Pasiūlymų laukiama iki 2020 m. sausio 13 dienos. Visa informacija apie programą čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA