Pamoka „Ryto“ sirgaliams: šešiems jų už išpuolį prieš „Žalgirio“ aistruolius skirtos tūkstantinės baudos | Kas vyksta Kaune

Pamoka „Ryto“ sirgaliams: šešiems jų už išpuolį prieš „Žalgirio“ aistruolius skirtos tūkstantinės baudos

DELFI nuotr.

Ketvirtadienį Kauno apylinkės teismas išnagrinėjo Vilniaus „Ryto“ sirgalių bylą. Visi pripažinti kaltais, o keliems iš jų skirtos piniginės baudos.

Kauno apylinkės teismas gruodžio 12d. priėmė nuosprendį, kuriuo net 16 „Ryto“ sirgalių pripažino kaltais dėl viešosios tvarkos pažeidimo, o 1-ą ir dėl plėšimo. Nors trys kaltinamieji savo kaltės nepripažino, tačiau byloje esantys įrodymai ir jų analizė leido visus kaltinamuosius pripažinti kaltais.

Vilniaus „Ryto“ sirgaliai 2018 m. spalio mėn. Kaune užsipuolė į Vilnių susiruošusius vykti „Žalgirio“ aistruolius. Sirgaliai viešoje vietoje, prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje elgėsi įžūliai, tyčiojosi iš visuotinai priimtų padoraus elgesio normų, kitų asmenų akivaizdoje, kas pastariesiems sukėlė pasipiktinimą. Kaltinamieji taip elgėsi be jokio pateisinamo motyvo ir priežasties.

Be to, vienas iš sirgalių netgi sudavė vienam „Žalgirio“ aistruoliui, tačiau nukentėjusysis tyrimo metu nebuvo nustatytas. Smurtautojas, po to kai „Žalgirio“ sirgalius po smūgio nukrito ant žemės, ji apvogė. Pasisavino kuprinę su joje buvusiais daiktais, ir iš įvykio vietos pasišalino.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad prokuroras teisingai Vilniaus „Ryto“ sirgalių padarytą viešosios tvarkos pažeidimą kvalifikavo kaip nusikaltimą. Šie veiksmai „Ryto“ sirgaliams užtraukė baudžiamąją atsakomybę.

Teismas įvertinęs tai, kad kaltinamieji, siekdami savanaudiškų tikslų padarė nesunkų tyčinį nusikaltimą, susijusį su viešąja tvarka, pažeisdė visuomenėje galiojančias elgesio normas. 6–iems „Ryto“ sirgaliams paskirtos baudos (nuo 2,4 iki 2,55 tūkst. eurų). Jas sumokėti jie turės per 12 mėnesių.

Kauno apylinkės teismas dalį Vilniaus „Ryto“ sirgalių atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą be užstato ir bylą nutraukė. Numatytas laidavimo terminas – metai. Į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą jiems teks sumokėti po 250 eurų. Jei per metus jie daugiau neprasižengs, bus laikomi neteistais.

Šiame incidente taip pat dalyvavo ir vienas nepilnametis. Jis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, bet jam skirta auklėjamojo poveikio priemonė – įspėjimas. Taikytas ir elgesio apribojimas – pusmetį jis turės būti namuose nuo 23 iki 6 val., privalės tęsti mokslus ir darbus bei nemokamai atidirbti 30 val. sveikatos, rūpybos ar kitoje institucijoje – po 10 val. per mėnesį.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui, apeliacinį skundą paduodant per Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA