Automobilių priežiūra sezonų neturi: kaip Kaune sutvarkyti automobilį per 15 minučių | Kas vyksta Kaune

Automobilių priežiūra sezonų neturi: kaip Kaune sutvarkyti automobilį per 15 minučių

Organizatorių nuotr.

Tinkama automobilio priežiūra žiemą ir vasarą prisideda prie komfortiško bei ekonomiško jo eksploatavimo. Kaune vairuotojai, naudodamiesi moderniais įrengimais ir profesionalų pagalba, gali automobilio išorę bei vidų susitvarkyti vos per 15 minučių be išankstinės rezervacijos.

[galerija kiek=”8″]

Išvaloma nuo kėbulo iki bagažinės

Automobilio priežiūra šaltuoju ir šiltuoju sezonu iš esmės nesiskiria: jam reikalingas reguliarus plovimas ir salono valymas. Šias paslaugas greitai ir kokybiškai suteikia švaros paslaugų tinklas „Švaros broliai“, kuris yra įrengęs moderniausias tunelines plovyklas šalyje. Vienas iš jų įsikūrusi Kaune, šalia Muravos sankryžos – Savanorių pr. 441A.

Tai viena galingiausių plovyklų Baltijos šalyse ir vienintelė Lietuvoje, kur galima rinktis VIP plovimo programą su salono valymu. Per 15 minučių automobilis ne tik nuplaunamas ir išvaškuojamas, bet ir atliekamas sausas jo salono bei bagažinės valymas. Visa tai daro profesionalūs darbuotojai ir automatizuota išmanioji sistema, tad automobilio savininkas gali šį laiką skirti atokvėpiui.

„Švaros broliai“ / Organizatorių nuotr.

Tunelinių plovyklų tinklo vadovo Mariaus Slaboševičiaus teigimu, užsisakius integruotą plovimo ir salono valymo paslaugą pirmiausia automobilis keliauja tuneliu, kuriame plaunama jo išorė. Čia kėbulas švelniai nuplaunamas šampūnu bei aktyviomis putomis ir nuvalomas itin minkštomis šluostėmis.

Tuomet atliekamas 3 lygių ratų plovimas, o automobilio dugnas nuplaunamas bei padengiamas antikorozine danga. Paviršiai padengiami ir išblizginami vašku. Tuomet automobilis padengiamas apsauginiu sluoksniu, kuris apsaugo kėbulą nuo blukimo, padeda spalvai išlikti sodriai ir užtikrina, jog automobilis ilgiau bus švarus. Galiausiai transporto priemonė nuskalaujama vandeniu ir švariai išdžiovinama.

Tuomet automobilis keliauja į šalia esantį vidaus valymo tunelį, kur švaros ekspertai rūpinasi jo vidaus išvalymu. Šio proceso metu profesionalūs darbuotojai išsiurbia automobilio saloną ir bagažinę, kruopščiai nuvalo dulkes nuo salono paviršių, švelniai nuvalo ir nusausina automobilio langus, išplauna bei išdžiovina kilimėlius.

„Švaros broliai“ / Organizatorių nuotr.

„Kol transporto priemonės vidų tvarko profesionalai, automobilio savininkas gali laiką leisti specialiai įrengtoje laisvalaikio zonoje. Čia galima ne tik pakrauti mobilųjį telefoną ir naudotis bevieliu internetu, bet ir paskaityti įvairių žurnalų, nemokamai išgerti kavos ar arbatos“, – priduria M. Slaboševičius.

Automobilio išorės ir vidaus išvalymas trunka iki 15 minučių ir nereikalinga išankstinė rezervacija. Tad VIP plovimo su salono valymu paslauga puikiai tinka tiems, kurie nori visapusiškai pasirūpinti automobiliu.

Priežiūra reikalinga visais sezonais

Tokias automobilių švaros paslaugas renkasi vis daugiau lietuvių, kuriems svarbus aptarnavimo greitis ir kokybė. Juolab kad rūpintis automobiliu reikia visais metų laikais. Vis daugiau laiko praleidžiant automobilyje, salone neišvengiamai atsiranda nešvarumų ir kvapų – juos svarbu pašalinti laiku, kol neįsisenėjo.

„Švaros broliai“ / Organizatorių nuotr.

Jeigu automobilyje keliaujama su vaikais ar augintiniais, salone taip pat atsiranda įvairių nešvarumų ir bakterijų, kurie gali sukelti alergijų ar netgi ligų. Negana to, automobiliu keliaujame ir peršalę. Tinkamai neišvėdinus ir neišvalius salono, jame prisikaupia pavojingų bakterijų. Todėl būtina reguliariai valyti saloną ne tik dėl estetinių, bet ir dėl sveikatos sumetimų.

Kartais manoma, kad šaltuoju sezonu reikia rečiau plauti automobilį, esą jis greičiau išsipurvina, tačiau tai klaidingas įsitikinimas. Automobilio išorės priežiūra šiuo metu irgi aktuali, nes greitai bus pradėti barstyti keliai.

Automobilio ratai, apatiniai slenksčiai prikaupia daugiausia nešvarumų ir druskų, kurie, susimaišę su drėgme, gali virsti korozijos šaltiniu. O plaunant automobilį nuvalomas ne tik jo kėbulas, bet ir šios dalys.

Taigi tiems, kurie nori pasirūpinti savo automobilio švara, verta įsidėmėti, jog „Švaros brolių” tunelinėje plovykloje Savanorių pr. 441A tą galima padaryti itin greitai ir patogiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA