Kauno Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje prasideda skaitymai su šunimi | Kas vyksta Kaune

Kauno Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje prasideda skaitymai su šunimi

T. Žalionio nuotr.

Kauno Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje startuoja skaitymai su šunimi. Šeštadienį, gruodžio 14-ąją, mažieji kauniečiai kviečiami į įvadinį šių skaitymų susitikimą, kuriame galės susipažinti su terapiniais šunimis, užsiregistruoti tolimesniems užsiėmimams ir dalyvauti nuotaikingoje kalėdinėje fotosesijoje visai šeimai.

Pagrindinis skaitymų su šunimi tikslas – įkvėpti vaikus pamilti knygas ir skaitymą. Įrodyta, kad vaikų skaitymas yra siejamas su geresniais mokymosi rezultatais, aukštesniu raštingumo lygiu ir net sėkme ateities darbo rinkoje. Tad tokios skaitymo skatinimo iniciatyvos mažiesiems skaitytojams yra labai naudingos, rašoma pranešime spaudai.

Pasak projekto partnerio, Kaniterapijos klubo, prezidentės Vytautės Matusevičienės, šių užsiėmimų tikslas nėra terapija. Tai taip pat nėra ir edukaciniai užsiėmimai, kurių tikslas – išmokyti vaiką skaityti. Skaitymai su šunimi turėtų įkvėpti vaikus pamilti knygą, skaitymas jiems turėtų sietis su teigiamomis emocijomis, kurias ir kelia jauki bibliotekos erdvė, šuns buvimas šalia, bendravimas su juo, kailiuko glostymas.

Šuns buvimas ramina, mažina stresą. Be to, šuo yra puikus klausytojas – jis niekada nekritikuoja, netaiso skaitančių vaikų, tad vaikai įgyja daugiau drąsos ir pasitikėjimo savimi. Jie pradeda lengviau reikšti mintis, atsipalaiduoja. Būtent dėl šios priežasties skaitymuose su šunimi nedalyvauja tėvai, tik vaikas, šuo ir šuns vedlys.

Planuojama, kad ateityje skaitymai vyks kartą per savaitę. Užsiėmimai individualūs, kiekvienam vaikui skiriamas laikas – 15 min. Skaitymai skirti 5–11 m. vaikams, tačiau pirmojo susitikimo dalyvių amžius neribojamas. Nors penkiamečiai ar šešiamečiai dažnu atveju dar neskaito, tačiau vien pasakojant tai, ką mato paveikslėliuose, jaučiamas toks pat teigiamas efektas.

Įvadinis skaitymų su šunimi susitikimas vyks Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Z. Kuzmickio padalinyje, Raseinių g. 26, Žaliakalnyje, gruodžio 14 d. 12 val. Renginys nemokamas, reikalinga registracija el. paštu kuzmickis@kaunas.mvb.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA