Kraupi sekmadienį Klaipėdoje rasto mirusio kūdikio istorija: suimti motina ir jos sugyventinis (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kraupi sekmadienį Klaipėdoje rasto mirusio kūdikio istorija: suimti motina ir jos sugyventinis (papildyta)

BNS, DELFI 2019/12/09 09:07
R. Tenio ir Lietuvos policijos nuotr. „Kas vyksta Kaune" montažas

Sekmadienį policija pranešė apie kraupų radinį Klaipėdoje – kūdikio lavonėlį, kuris jau buvo pradėjęs irti ir galima buvo miręs prieš savaitę. Pranešta, kad vėlyvą sekmadienio vakarą rasti ir sulaikyti kūdikio motina ir jos sugyventinis.

Pirminiais duomenimis, lovoje 2,5 mėn. mergaitės lavonėlis irimo stadijoje buvo aptiktas sekmadienį apie 14 val. Klaipėdoje, Minijos g. Kūdikis su kraujosruva nosyje, jis buvo paliktas namuose vienas.

Policijos pareigūnai po kraupaus radinio kreipėsi į visuomenę, prašė pagalbos surasti dingusią vaikelio mamą ir jos sugyventinį. Tą pačią dieną apie 23 val. ieškomi vyras (g. 1987 m.) ir moteris (g. 1989 m.) sulaikyti Kretingos r., Mikalniškių k. ir uždaryti į areštinę.

DELFI duomenimis, moteris ir vyras buvo rasti pas ūkininkus Telšių apskrityje, kur galimai bandė pasislėpti. Pasirodo, kad įtariamieji atvyko pas žmones ieškoti darbo, o šie pamatę, kad asmenys ieškomi, kreipėsi į policijos pareigūnus.

Taip pat pavyko sužinoti, kad mirusio vaikelio motina, pasak liudininkų, mėgdavo išgerti. Anot žmonių, moteris išgerinėdavo net ir būdama nėščia. Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Papildyta 09:28 val.

Vaiko teisių apsaugos tarnybai moteris žinoma

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Klaipėdos apskrities atstovė Greta Bliutaitė pirmadienį BNS sakė, kad šeima vaiko teisių apsaugos skyriui buvo žinoma.

„Šis kūdikis buvo ketvirtas vaikas šeimoje, kitiems trims nustatyta nuolatinė globa – jų mama neaugina“, – kalbėjo atstovė.

G. Bliutaitė sakė, kad su moterimi dirbo socialiniai darbuotojai, ji buvo įpareigota baigti gydymo kursą.

„Šeima buvo nuolat prižiūrima, joje lankėsi specialistai, jie darbo metu nefiksavo jokių vaiko teisių pažeidimų“, – kalbėjo G. Bliutaitė.

Anot jos, sąlygos vaikui augti šeimoje ir vystytis buvo tinkamos.

G. Bliutaitė teigė, kad moteris į vaikų teisių apsaugos specialistų dėmesį buvo patekusi, nes jai trūko socialinių įgūdžių.

„Moteris buvo girtaujanti, jai besilaukiant jau buvo pastebėta išgėrusi. Jai besilaukiant jau taikyta priežiūra“, – tvirtino atstovė.

Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovė akcentavo, kad informacijos apie moters sugyventinį vaiko teisių tarnyba neturi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA