Tarp geriausių Lietuvos vaistininkų – kaunietė I. Tamulienė | Kas vyksta Kaune

Tarp geriausių Lietuvos vaistininkų – kaunietė I. Tamulienė

Konkurso organizatorių nuotr.

Farmacijos specialistams skirto Kaune leidžiamo žurnalo „Farmacija ir laikas“ redakcija kartu su instituciniu partneriu Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Farmacijos fakultetu jau antrus metus iš eilės organizavo „Lietuvos metų vaistininko“ rinkimus.

[galerija kiek=”4″]

Konkurso etapuose daugiausia balų surinkusius pretendentus (jų buvo 20) vertino Tarptautinė ekspertų komisija (pirmininkė – LSMU Farmacijos fakulteto dekanė prof. Ramunė Morkūnienė), kuri po aktyvios diskusijos išrinko ir paskelbė nugalėtojus – Platininio, Auksinio ir Sidabrinio medalių laimėtojus.

Pažymėtina tai, kad konkursas – išskirtinai skaidrus ir sąžiningas, nes pretendentus į apdovanojimus galėjo siūlyti visi vaistinių darbuotojai, o komisija motyvaciniame pokalbyje su kiekvienu iš jų vertino profesines kompetencijas, specialaus testo rezultatus bei asmenines savybes.

Iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje, kuri vyko Kauno rotušėje gruodžio 6 dieną, buvo paskelbti ir apdovanoti „Lietuvos metų vaistininkas 2019“ rinkimų laimėtojai. Savo dalyvavimu ir sveikinimais juos pagerbė Kardinolas JE Sigitas Tamkevičius, arkivyskupas Darius Trijonis, Kauno mero patarėjas Tomas Jarusevičius, sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė, Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos viršininkas Gytis Andrulionis, LSMU prorektorė, habilituota mokslų daktarė Vaiva Lesauskaitė ir kiti.

Šiemet komisijai teko nelengva užduotis išrinkti Sidabrinio medalio laimėtoją, nes du finalinio etapo dalyviai, susumavus visus rezultatus, surinko po vienodą balų skaičių. Po ilgų diskusijų buvo nuspręsta apdovanoti juos abu. Taigi Sidabriniais medaliais pasipuošė „Camelia“ vaistinių tinklo vaistininkė Irena Tamulienė iš Kauno ir „Gintarinės vaistinės“ tinklo vaistininkas Kęstutis Beržinis iš Telšių.

Aukso medaliu komisijos sprendimu buvo apdovanota „Eurovaistinės“ tinklo vaistininkė Laura Gogienė iš Vilniaus.
Na, o aukščiausias apdovanojimas – Platininis medalis – buvo skirtas Tadui Labanauskui, dirbančiam „Gintarinės vaistinės“ tinklo vaistinėje Šiauliuose. Lietuvos metų vaistininkas T. Labanauskas taip pat apdovanotas kelione į Tarptautinės farmacijos federacijos rengiamą pasaulinį kongresą, kuris kitais metais vyks Sevilijoje (Ispanija).

Tokio įvertinimo Tadas nusipelnė už puikiai atliktas specialaus testo užduotis, per pokalbį su vertinimo komisija metu jis užsirekomendavo kaip puikus specialistas, aukščiausio lygio farmacinių paslaugų teikėjas pacientams, gebantis greitai ir teisingai spręsti pasitaikančias klinikines situacijas, tinkamai įvertinti paciento sveikatos problemos rimtumą ir kt. Tadas Labanauskas nuolat tobulinasi, gilina profesines žinias, o sukaupta informacija noriai dalinasi su vaistinės kolektyvo, kuriam vadovauja, kolegomis. Tado darbo stažas vaistinėje – daugiau kaip 15 metų, jis taip pat yra dirbęs ir Valstybinėje vaistų kontrolės tarnyboje.

Iškilmingame renginyje buvo pagerbtas ir specialiu medaliu „Už nuopelnus Lietuvos vaistininkystei“ apdovanotas garsus šalies farmakologas, habilituotas biomokslų daktaras, išradimų ir knygų autorius kaunietis Antanas Juozas Gendrolis.
Šventinio renginio dalyviams koncertavo Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai Ieva Goleckytė (sopranas) ir Andrius Apšega (baritonas), akomponavo pianistė, tarptautinių konkursų laureatė Rūta Blaškytė. Renginį vedė charizmatiškoji aktorė Virginija Kochanskytė.

„Lietuvos metų vaistininko“ rinkimų organizatoriai didžiuojasi, kad vaistininkų rinkimai tampa gražia kasmete tradicija. Jie tikisi, kad altruistinės profesijos atstovams parodyta pagarba visus juos paskatins dar labiau susitelkti nuoširdžiam ir labai atsakingam darbui su visais vaistinės klientais.

Pernai Lietuvos metų vaistininke buvo išrinkta „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė, vaistinės vedėja Kristina Vaičaitienė iš Vilniaus. Ji buvo apdovanota Platininiu medaliu ir diplomu, taip pat kelione į Tarptautinį farmacijos kongresą, kuris praėjusį rugsėjį vyko Abu Dabyje (JAE).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA